2020. április 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén karácsonykor is jótékonykodott a kormánymegbízott

Főoldal>Kultúra>Idén karácsonykor is jótékonykodott a kormánymegbízott
 
Írta: Szerk.
2016. december 05. 12:24
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hatodik alkalommal adott, immár hagyományosnak számító karácsonyi jótékonysági koncertet dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja december 2-án a kőbányai KÖSZI-ben.

Dr. György István barátjával, Póka Egon basszusgitárossal és profi zenésztársaival, Sipeki Zoltánnal, Szakadáti Mátyással és ifj. Tornóczky Ferenccel csaknem kétórás koncertet adott, előadva régi és újabb slágereket.

Hatodik alkalommal rendezték meg a családias hangulatú jótékonysági koncertet 

 

Eddig az elmúlt hat évben összesen 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koncerteken, ebből volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint egy kispesti bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket.

 

 

dr. György István kormánymegbízott 150 ezer forinttal támogatta a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának a kialakítását 

 

– Tavaly kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozásához vártuk a felajánlásokat. A rengeteg önzetlen adománynak köszönhetően közel kétmillió forinttal tudtuk segíteni ebben a családokat, amelyből több, mint száz gyermek táborozhatott – hangsúlyozta dr. György István. Hozzátette: a rengeteg csillogó szempárt és a szülők örömét látva elhatároztuk, hogy idén is erre a célra fordítjuk a koncert bevételét.

 

 

A tavalyi koncert adományaiból közel száz kispesti gyermek kapott táborozási támogatást 

 

 

Idén 2,6 millió forint gyűlt össze a nagylelkű adományokból, amikor dr. György István bejelentette, hogy a pár hete átvett Pro Urbe Budapest díjához járó összeget is fölajánlja a jótékony célra. Így összesen 3,3 millió forinttal tudják segíteni a kőbányai és kispesti családokat, akik tavasszal pályázhatnak majd a támogatásokra.

 

 

dr. György István magasrangú Pro Urbe Budapest díjat kapott, a kitüntetéssel járó félmillió forintos pénzdíjat adományként felajánlotta a jótékonysági koncertjén, ezzel kiegészülve rekordösszegű 3,3  millió forint támogatás gyűlt össze jótékonysági célokra

 

 

Dr. György István már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal, abban az időben is többször zenéltek együtt. Tíz évvel később, amikor munkatársainak mesélt erről, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő felvetette, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt, és kössék össze a jótékonysággal. 2011 óta visszatérő vendégekkel és adományozókkal, telt házzal rendezik meg a mindig jó hangulatú koncertet.

 

„Jószív-díj” dr. György Istvánnak

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő és a jótékonysági koncert ötletgazdája adta át az egyszeri és megismételhetetlen Jószív- díjat

 

Tarlós István főpolgármestertől a Budapestért végzett munkájáért Pro Urbe díjat, a budapesti, azon belül kőbányai és nem utolsósorban kispesti emberekért végzett kiállásáért és segítő munkájáért munkatársaitól egy egyszeri, megismételhetetlen és örökösen őt illető „Jószív-díjat” vehetett át dr. György István a jótékonysági koncertjén. A kitüntetést Dódity Gabriella és Song Simon készítették saját kezűleg, amely egy piros fonalból készült szívet ábrázol.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.