2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Indul a szünidei menetrend a tömegközlekedésben

Főoldal>Közérdekű>Indul a szünidei menetrend a tömegközlekedésben
 
Írta: Szerk.
2019. június 17. 10:09
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több közlekedési változás is életbe lép a közösségi közlekedésben mától, azaz a nyári tanítási szünet kezdetétől augusztus végéig: a BKK járatai az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. További, az utazóközönség kényelmét szolgáló fejlesztéseket is bevezetnek az 1-es villamos, továbbá a 32-es, a 219-es és a 23E busz közlekedésében, valamint a budai Vár elérhetőségében.
2019. június 17-től , azaz mától – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak. A nyári iskolaszüneti menetrend augusztus végéig lesz érvényben.

Az utazás megtervezéséhez a BKK elsősorban a honlapján, illetve mobilapplikációként is elérhető FUTÁR alkalmazást ajánlja, amellyel valós idejű adatok alapján tervezheti meg, hogyan érje el úti célját. Az applikáció a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

 

Változások a közlekedésben:

- a turisztikai szempontból kiemeltnek számító nyári időszakban a budai Várat is többen látogatják. A nagy forgalomra való tekintettel június 15. és szeptember 1. között hétvégenként a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz mellett egy új, 16B jelzésű járat biztosít a belvárosból kényelmesebb eljutási lehetőséget a Várba. A jelenleginél nagyobb befogadóképességű autóbuszokkal a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között utazhatnak szombaton és vasárnap. A 16B járat a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között a 16-os busszal megegyező útvonalon halad és azzal azonos megállókat érint. A 16B járatról a Dísz téren a 16-os, a 16A és a 116-os autóbuszra a Vár belső részei, valamint a Széll Kálmán tér felé, a Deák Ferenc tér felé pedig a 16A és a 116-os autóbuszról a 16-os és a 16B járatra új jegy érvényesítése nélkül lehet átszállni.

- az 1-es villamos vonalán a nyári időszakban jelentősen bővül az alacsonypadlós, légkondicionált szerelvények száma, amelyre a nagykörúti villamospótlás miatt felszabaduló Combino villamosok átcsoportosításával nyílik lehetőség.

- a 32-es autóbusz a Szőnyi út térségének jobb kiszolgálása érdekében az Árpád híd felé az Ógyalla köz–Szőnyi út módosított útvonalon közlekedik, és megáll a 25-ös autóbusz Szőnyi út és Teleki Blanka utca megállóhelyén is.

- a 23E autóbusz hétvégén is közlekedik a Pesterzsébeti lakótelep kedvezőbb kiszolgálása érdekében.

a 219-es Telebusznak Aranyhegy és Ürömhegy térségében bővül és egyszerűsödik az útvonala: a fejlesztés következtében Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik a minibusz szolgáltatás. Új megállóhelyek létesülnek az Iglice utca és Jutas utca csomópontjában, a Kőpor köz és a Jutas utca kereszteződésénél, illetve az Ürömhegyi úti fordulónál. A Csikóvár utca, a Lepence utca és a Kőpor köz megállókat a továbbiakban nem érinti. A járat munkanapokon a reggeli és délutáni időszakban, a rendszeresen jelentkező nagyobb mértékű utazási igények alapján igénybejelentés nélkül közlekedik. 

Forrás: BKK.hu

Fotó: magyarepitok.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.