2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét lesz Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozó!

Főoldal>Kedvcsináló>Ismét lesz Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozó!
 
Írta: Szerk.
2022. május 19. 11:17
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A rendezvényt szervező Kispesti Obsitos Fúvószenekar mellett egy albertirsai, egy budafoki és egy szentendrei fúvószenekar is fellép a Városháza előtti téren. Az ingyenesen látogatható esemény egy évnyi, a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után tér vissza szombaton (május 21.).

Hatodik alkalommal rendezik meg a Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozót, amelynek szervezői hangsúlyozták: céljuk a magyar és nemzetközi fúvószenei kultúra megismertetése, megszerettetése, népszerűsítése és hagyományainak ápolása. Rendezvényükkel törekszenek arra is, hogy a bemutatkozó zenekarokkal színesítsék a helyi kulturális és zenei életet, illetve felkeltsék a helyi lakosok érdeklődését a fúvószene iránt.

 

Az ingyenesen látogatható rendezvény helyszíne a Kispesti Városháza előtti tér lesz, ahol fellép az albertirsai Gerje-Party Fúvósegylet Zenekara, a Budafoki Fúvósegylet, a Szentendrei Helyőrség Támogató Parancsnokság Zenekara, végül, de nem utolsósorban a találkozót megrendező Kispesti Obsitos Fúvószenekar is. Egyesületük 2008-ban alakult a Magyar Honvédség, a Vám- és Pénzügyőrség, a Határőrség, Rendőrség és a Tűzoltóság nyugállományba vonult hivatásos fúvós zenészeiből. A Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozót 2015 óta, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezik meg, s a hagyományok szerint rajtuk kívül három fúvószenekar működik közre.

 

Ha esős idő lesz, akkor a rendezvényt, amely szombaton (május 21.) 11 órakor kezdődik, a Városháza dísztermében tartják meg.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.