2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jogerős: Gajda Péter törvényt sértett

Főoldal>Közérdekű>Jogerős: Gajda Péter törvényt sértett
 
Írta: Szerk.
2019. február 21. 15:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Törvény- és alaptörvényt sértő módon járt el Gajda Péter (MSZP) polgármester – mondta ki a Kúria, amikor pártállami időket idéző módon leragasztotta a Fidesz országgyűlési választási plakátjait. A Gajdának erre lehetőséget adó jogsértő önkormányzati rendeletet a Kúria megsemmisítette.

Jogerősen is beigazolódott, hogy Kispest baloldali városvezetése a törvénytelen eszközöktől sem riad vissza, ha a hatalom megtartásáról, és bevándorláspárti baloldali társaik támogatásáról van szó. A tavalyi országgyűlési választási kampányban ugyanis Gajda Péterék egy, saját maguk által megalkotott önkormányzati rendeletre hivatkozva egyszerűen leragaszttatták a Fidesz választási plakátjait, mert gyűlöletkeltőnek minősítették azokat. Az említett plakátrendelet adott lehetőséget Gajda Péter polgármesternek, hogy egy, a kollégáiból álló csapat javaslata alapján egy személyben eldöntse, melyik közterületi plakát számít gyűlöletkeltőnek. A Kúria azonban kimondta: a közterületi plakátok tartalmával kapcsolatban sem a polgármester, sem egy munkacsoport nem dönthet, vagyis Gajda Péterék önkényesen nem takarhatták volna le azokat, így amit tettek, törvénysértő, hiszen maga az alapul szoláló rendelet is az.

 

A leragasztott plakátokon egyébként a Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztudottan bevándorláspárti ellenzék, amely Kispestet vezeti amúgy, együtt bontaná le azt a határkerítést, amely megvédi az országot az illegális bevándorlóktól.

 

– Hiába jeleztük a testületi ülésen, hogy a kormányhivatal szerint törvénysértő a rendelet, most ezt igazolta a Kúria is. Álláspontunk szerint Gajda Péter és a kispesti baloldal felháborító módon visszaélt a hatalmával, amikor leragasztotta a Fidesz választási plakátjait. Ezzel amúgy egyértelművé tették, hogy eszük ágában sincs megállítani a hazánkra is veszélyt jelentő bevándorlást, helyette a saját bevándorláspárti társaikat, Burányt és Hillert próbálták törvénytelen módon segíteni – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, aki hozzátette: a jobboldali elfogultsággal nem vádolható TASZ is a jogállamisággal összeegyeztethetetlen, önkényesen alkalmazható korlátozásként aposztrofálta a rendeletet. A Kúria pedig most kimondta: a vitatott kerületi jogszabály megsértette a véleménynyilvánítás Alaptörvényben is garantált szabadságát, és az önkormányzat túlterjeszkedett törvényi hatáskörén. Dódity Gabriella arra is felhívta a figyelmet, a történtek felvetik a jegyző felelősségét is, aki többek között azért is felel, hogy a képviselők elé kerülő anyagok törvényességi szempontból helytállóak legyenek.

 

Mint ismeretes, nem ez volt az egyetlen törvénysértő lépése Gajdának a kampányban. Tavaly 400 ezer forintra büntették Kispest Önkormányzatát, amiért a választási kampányban – az amúgy is kiegyensúlyozatlan, – csak a Gajda Péterrel és baloldali társaival foglalkozó intézmények előtti önkormányzati hirdetőtáblákon kizárólag az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeit, Burány Sándort és Hiller Istvánt bemutató tartalmakat közölt az országgyűlési választási kampány során, amelyeket a felszólítások ellenére sem távolítottak el.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.