2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jogerős: Gajda Péter törvényt sértett

Főoldal>Közérdekű>Jogerős: Gajda Péter törvényt sértett
 
Írta: Szerk.
2019. február 21. 15:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Törvény- és alaptörvényt sértő módon járt el Gajda Péter (MSZP) polgármester – mondta ki a Kúria, amikor pártállami időket idéző módon leragasztotta a Fidesz országgyűlési választási plakátjait. A Gajdának erre lehetőséget adó jogsértő önkormányzati rendeletet a Kúria megsemmisítette.

Jogerősen is beigazolódott, hogy Kispest baloldali városvezetése a törvénytelen eszközöktől sem riad vissza, ha a hatalom megtartásáról, és bevándorláspárti baloldali társaik támogatásáról van szó. A tavalyi országgyűlési választási kampányban ugyanis Gajda Péterék egy, saját maguk által megalkotott önkormányzati rendeletre hivatkozva egyszerűen leragaszttatták a Fidesz választási plakátjait, mert gyűlöletkeltőnek minősítették azokat. Az említett plakátrendelet adott lehetőséget Gajda Péter polgármesternek, hogy egy, a kollégáiból álló csapat javaslata alapján egy személyben eldöntse, melyik közterületi plakát számít gyűlöletkeltőnek. A Kúria azonban kimondta: a közterületi plakátok tartalmával kapcsolatban sem a polgármester, sem egy munkacsoport nem dönthet, vagyis Gajda Péterék önkényesen nem takarhatták volna le azokat, így amit tettek, törvénysértő, hiszen maga az alapul szoláló rendelet is az.

 

A leragasztott plakátokon egyébként a Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztudottan bevándorláspárti ellenzék, amely Kispestet vezeti amúgy, együtt bontaná le azt a határkerítést, amely megvédi az országot az illegális bevándorlóktól.

 

– Hiába jeleztük a testületi ülésen, hogy a kormányhivatal szerint törvénysértő a rendelet, most ezt igazolta a Kúria is. Álláspontunk szerint Gajda Péter és a kispesti baloldal felháborító módon visszaélt a hatalmával, amikor leragasztotta a Fidesz választási plakátjait. Ezzel amúgy egyértelművé tették, hogy eszük ágában sincs megállítani a hazánkra is veszélyt jelentő bevándorlást, helyette a saját bevándorláspárti társaikat, Burányt és Hillert próbálták törvénytelen módon segíteni – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, aki hozzátette: a jobboldali elfogultsággal nem vádolható TASZ is a jogállamisággal összeegyeztethetetlen, önkényesen alkalmazható korlátozásként aposztrofálta a rendeletet. A Kúria pedig most kimondta: a vitatott kerületi jogszabály megsértette a véleménynyilvánítás Alaptörvényben is garantált szabadságát, és az önkormányzat túlterjeszkedett törvényi hatáskörén. Dódity Gabriella arra is felhívta a figyelmet, a történtek felvetik a jegyző felelősségét is, aki többek között azért is felel, hogy a képviselők elé kerülő anyagok törvényességi szempontból helytállóak legyenek.

 

Mint ismeretes, nem ez volt az egyetlen törvénysértő lépése Gajdának a kampányban. Tavaly 400 ezer forintra büntették Kispest Önkormányzatát, amiért a választási kampányban – az amúgy is kiegyensúlyozatlan, – csak a Gajda Péterrel és baloldali társaival foglalkozó intézmények előtti önkormányzati hirdetőtáblákon kizárólag az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeit, Burány Sándort és Hiller Istvánt bemutató tartalmakat közölt az országgyűlési választási kampány során, amelyeket a felszólítások ellenére sem távolítottak el.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.