2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jogtalan lehet Kránitz ötmillió forintos kifizetése

Főoldal>Közélet>Jogtalan lehet Kránitz ötmillió forintos kifizetése
 
Írta: Szerk.
2021. április 21. 14:06
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Már a kispesti Városházán is vizsgálják a jogosultságát annak az 5 millió forintnak, amelyet Kránitz Krisztiánnak fizettek ki azután, hogy DK-s javaslatra a vagyonkezelőt beolvasztották a Gazdasági Ellátó Szervezetbe, ahol Kránitz igazgatóhelyettes lett, ahol gyakorlatilag ugyanazt a feladatot látja el, mint azelőtt a vagyonkezelő élén. Ezáltal a kispesti baloldal a bukott politikust feljebb emelte, és gazdagították öt millió forinttal a kispesti adófizetők pénzéből. Most úgy tűnik: már Gajda Péter polgármester is visszatáncolna, ám szövetségeseik még mindig Kránitzot mentenék.

 

A kispesti baloldal elrejtette a kíváncsi szemek elől Kránitz Krisztiánt, és mindezt úgy tették, hogy Kránitz egy nagyobb intézmény igazgató-helyettese lett. Tekintettel arra, hogy a Lackner féle hangfelvételeken Mr. Negyven Százalékként emlegetett Kránitznak magasabb volt a fizetése, mint a GESZ vezetőjének, így hirtelen a legfelsőbb vezető bére is megemelkedett, hogy mégse keressen kevesebbet a helyettesénél. Ám Kránitz mielőtt elfoglalta új székét a Gazdasági Ellátó Szervezetnél, ötmillió forinttal is gazdagodott. Ez tartalmazza a jutalmát, a két hónapos le nem dolgozott munkabérét és ki nem vett szabadságait is. 

 

Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője az ötmilliós juttatás kapcsán úgy fogalmazott közösségi oldalán, szerinte a Kránitznak kifizetett összeg egy része megspórolható lett volna, ha az átalakítással megvárják a február végét, amikor a vagyonkezelő igazgatói megbízatása lejárt. A képviselő túlzónak tartja a 103 nap ki nem vett szabadságot is.

 

Képviselői kérdésre a hivatal jegyzője arról tájékoztatta a képviselőt, hogy arra tekintettel, hogy Kránitz Krisztiánt továbbfoglalkoztatja a GESZ, az ötmillió forint egyes jogi álláspont szerint, Gajda Péter polgármester szerint is visszajár, de ennek még tisztázása folyamatban van. Ez arra utalhat, hogy Gajda Péternek is kezdenek kínossá válni egykori szövetségeseinek nyilvánosságra kerülő ügyei. 

 

A Kránitz megmentését eredményező átalakítást a DK-s alpolgármester, Kertész Csaba jegyezte amúgy, ő írta alá Kránitz jutalmának kifizetőpapírját is. Mindez azért is érdekes, mert mint korábban megírtuk: Kránitz Krisztián Burány Sándor országgyűlési képviselő jobb keze és bizalmi embere, ezért nem igazán tiszta, vajon a DK-s alpolgármester miért vette szárnyai alá a Lackner-féle hangfelvételeken Mr. Negyven Százalékként említett volt vagyonkezelő igazgatót. Dódity Gabriella kormánypárti frakcióvezető közösségi oldalán feltette a jogos kérdést: vajon mit szól mindehhez a kispesti országgyűlési képviselői babérokra törő DK-s Arató Gergely?

 

fotó: facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.