2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jogvita miatt önti el a víz az Élmunkás lakótelep környékét?

Főoldal>Közélet>Jogvita miatt önti el a víz az Élmunkás lakótelep környékét?
 
Írta: Szerk.
2015. november 22. 12:41
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Térdig ér a víz több házban a legnagyobb záporokkor, mert a csatornák nem tudják elvezetni a hatalmas vízmennyiséget az Élmunkás lakótelepen és Öreg-Kispest bizonyonyos részein. Információink szerint a Fővárosi Önkormányzat már megépítette az új főgyűjtő csatornát, azt azonban egy magántulajdonossal fennálló jogvita miatt még nem tudták befejezni.

A Nádasdy, Karinthy, Garázs és Fecske utcák környékén élők szerint immár évtizedes probléma, hogy a nagyobb esők elárasztják a környéket, a csatornák ugyanis nehezen bírják az egyre gyakrabban előforduló szélsőségesen intenzív záporokat. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt is többen megkeresték fogadóóráján a problémával. 

 

– A Fővárosi Önkormányzat már évekkel ezelőtt megépítette az új főgyűjtő csatornát, amely 2012-ben részben el is készült. Egy közel 216 méteres szakaszon azonban egy magántulajdonossal folytatott jogvita miatt nem tudták befejezni a gyűjtőt, az érintett telek tulajdonosával ugyanis nem tudnak megegyezni. A hálózat így befejezetlen, ezért nem tudja betölteni a szerepét, de jó hír, hogy a Fővárosi Önkormányzat már foglalkozik a jogi probléma orvoslásával, keresik a minél gyorsabb megoldást – mondta Dódity, aki Földesi Gyulával, a Fidesz kispest-pesterzsébeti választókerületi elnökével és dr. György Istvánnal közösen tárgyalt a lehetséges megoldásokról Palkó Györggyel, a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatójával. A hiányzó 216 méteres szakasz befejezéséhez a pénz rendelkezésre áll, és amint elhárult a jogi akadály, folytatódhat a csatornahálózat hiányzó szakaszának kiépítése.

 

Több lakásban, házban hömpölygött a víz

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.