2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kerékpározás nyáron, biztonságosan

Főoldal>Közérdekű>Kerékpározás nyáron, biztonságosan
 
Írta: Szerk.
2022. július 12. 13:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A nyári időszakban sokan pattannak kerékpárjuk nyergébe, köztük nem kevés rutintalan bringázó is, akik figyelmetlenségük miatt könnyen balesetveszélyes helyzetbe kerülhetnek. Elsősorban nekik szólnak a legalapvetőbb tudnivalók, melyeket megfogadva a kerékpározás számukra is jó élmény lesz.

A balesetek megelőzése és saját testi épségük megóvása érdekében mindig tartsák be a KRESZ előírásait! – hangsúlyozta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt napokban több balesetben is érintettek voltak kerékpárosok. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a bringások elindulás előtt nézzék át a kerékpárt, hogy azon minden berendezés – kormány, lánc, pedálok, világítás ésatöbbi – a rendeltetésének megfelelően működjön.

 

Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a művelet megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem. Az elsőbbségi szabályokat mindig tartsák be, és győződjenek meg róla, hogy az elsőbbséget megkapták – sorolták. „Amennyiben kisgyermeket szállítanak a kerékpáron azt fokozott elővigyázatossággal tegyék! Tíz évnél nem idősebb utast a kerékpár pótülésén kizárólag 16. életévét betöltött személy szállíthat!” – folytatták, hangsúlyozva azt is, hogy a kerékpáron a bevásárló táskákat úgy helyezzék el, hogy az ne akadhasson a kerék küllői közé.

 

Rendkívül fontos, hogy a kerékpárosok tartsanak megfelelő oldaltávolságot a járművektől, ezzel elkerülhetők az ajtó-rányitásból adódó balesetek. „Kérjük továbbá a gépkocsivezetőket, amennyiben kerékpáros előzésébe kezdenek, azt alacsonyabb sebességgel, kellő körültekintéssel és megfelelő oldaltávolság tartásával tegyék, hiszen egy szemből érkező gépkocsi közeledése miatt sem veszélyeztethető a kerékpáros testi épsége!” – hangsúlyozta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.