2024. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kerékpárutak épülhetnek Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Kerékpárutak épülhetnek Kispesten
 
Írta: Szerk.
2016. október 28. 10:54
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Döntött a Fővárosi Közgyűlés: Kispest 18 fővárosi kerülettel közösen, 23 fejlesztési programra nyújt be támogatási kérelmet. Kispest 350 millió forintnyi beruházásra kapott lehetőséget, ebből az Üllői út kispesti szakaszának kerékpározhatóvá tétele a leghangsúlyosabb fejlesztés.

A Főváros  8,4 milliárd forintot fordíthat kerékpárutak és kerékpársávok létesítésére, ebből 350 millió forint jutna Kispestre. A rendkívüli testületi ülésen Kispest Önkormányzatának képviselő-testülete döntött arról, hogy konzorciumi partnerként csatlakozik a Budapest Főváros Önkormányzata által benyújtandó VEKOP pályázathoz.

 

A tervek szerint az Üllői út kispesti szakaszán kerékpárút építését valósítanák meg a pályázati pénzből. A mostani közös pályázat tartalmazza a projekt előkészítésének (tervezés, közbeszerzés) és lebonyolításának költségét is. Ennek keretében lehetőség nyílik majd kerékpárút-építésre és kerületrészek kerékpáros barát tételére, de a szemléletformáló programok is részei lesznek a pályázatnak.

 

A pályázat a mindennapi hívatás forgalmi utak fejlesztését célozza, emellett szomszédos kerültek, illetve a belváros felé irányuló kapcsolatokat erősítené. A fejlesztések pontos tartalma a pályázat elbírálása után alakul ki, melyet a fő pályázóval és a BKK-val kell majd közösen meghatározni. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.