2018. április 21., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kerékpárutak épülhetnek Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Kerékpárutak épülhetnek Kispesten
 
Írta: Szerk.
2016. október 28. 10:54
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Döntött a Fővárosi Közgyűlés: Kispest 18 fővárosi kerülettel közösen, 23 fejlesztési programra nyújt be támogatási kérelmet. Kispest 350 millió forintnyi beruházásra kapott lehetőséget, ebből az Üllői út kispesti szakaszának kerékpározhatóvá tétele a leghangsúlyosabb fejlesztés.

A Főváros  8,4 milliárd forintot fordíthat kerékpárutak és kerékpársávok létesítésére, ebből 350 millió forint jutna Kispestre. A rendkívüli testületi ülésen Kispest Önkormányzatának képviselő-testülete döntött arról, hogy konzorciumi partnerként csatlakozik a Budapest Főváros Önkormányzata által benyújtandó VEKOP pályázathoz.

 

A tervek szerint az Üllői út kispesti szakaszán kerékpárút építését valósítanák meg a pályázati pénzből. A mostani közös pályázat tartalmazza a projekt előkészítésének (tervezés, közbeszerzés) és lebonyolításának költségét is. Ennek keretében lehetőség nyílik majd kerékpárút-építésre és kerületrészek kerékpáros barát tételére, de a szemléletformáló programok is részei lesznek a pályázatnak.

 

A pályázat a mindennapi hívatás forgalmi utak fejlesztését célozza, emellett szomszédos kerültek, illetve a belváros felé irányuló kapcsolatokat erősítené. A fejlesztések pontos tartalma a pályázat elbírálása után alakul ki, melyet a fő pályázóval és a BKK-val kell majd közösen meghatározni. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.