2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Két éven belül kész az új KÖKI vasútállomás is

Főoldal>Közérdekű>Két éven belül kész az új KÖKI vasútállomás is
 
Írta: Szerk.
2017. augusztus 01. 09:59
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Modern és akadálymentes lesz a megújuló Kőbánya-Kispest vasútállomás, amely a tervek szerint 2019-re készül el, és tökéletesen illeszkedik majd a KÖKI már átépített, felújított arculatához.

Aki manapság a Kőbánya-Kispest vasútállomáson keresztül jár, nap mint nap szembesül a siralmas összképpel: kosz van, sok helyen balesetveszélyes a járda és a lépcső, a mozgólépcső sokszor nem üzemel, a plexi válaszfalakat összefirkálták. Az agglomerációból és a külső kerületekből egyaránt jelentős utasforgalmat bonyolító Kőbánya–Kispest vasútállomás a ’90-es években indult hanyatlásnak.

A Köki egy ún. intermodiális csomópont, ahol helyi és távolsági buszok, metró és vonat találkoznak. A vasúti létesítmény tervezett felújítása része a MÁV 2013-ban indított állomásfejlesztési programjának, amelyre egy 2015- ös kormányhatározat értelmében a forrás is rendelkezésre áll. Csakhogy a terület tisztázatlan tulajdonviszonyai megnehezítik a projekt megindítását, ugyanis, amikor 1983-ban felépítették a Kökit, elmulasztották az ingatlanviszonyok rendezését. Telektulajdonos a MÁV-on kívül például a X. és a XIX. kerület, de a Pilisi Parkerdőgazdaság is.

 

 

A kitűzött cél az, hogy a három lépcsőben megújuló állomás fogadni tudja az új, emeletes Stadler vonatokat, az akadálymentes felszállás érdekében pedig megemeljék a korszerű vonatok padlószintjére a peronokat. Az egész állomásnak akadálymentesnek kell lennie, ezért nem csak a meglévő, zárt gyaloghidat látják el liftekkel, de azt a másik hidat is, amely ezzel párhuzamosan, mintegy 80 méter távolságban, a peronok elején épül meg.

 

A tervek szerint 2019-ben fejeződik be a felújítás. A kiviteli tervek augusztus végére készülnek el, de a MÁV illetékesei szerint egy anyaghasználatában igényes, modern, akadálymentes létesítményt alkotnak, sok rozsdamentes szerkezettel és üveggel, korszerű utastájékoztatással, a végig fedett peronokon padokkal. Kőbánya-alsó felújítása néhány éven belül szintén elkezdődhet, de erről a MÁV még nem mondott részleteket.

 

A környék már megújult

 

A KÖKI MÁV lépcső felújítását egyébként már év elején megkezdték, ezt Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnok szorgalmazta levélben a MÁV-nál. De jelentősen javított a környék látványán, valamint a közlekedés minőségén az is, hogy 2015-ben felújították a Sibrik Miklós úti felüljárót is Fővárosi Önkormányzati forrásból. dr. György István, akkori főpolgármester-helyettes nevéhez fűződik a projekt, ahogyan a KÖKI Terminálban lévő P+R parkoló kialakítása is.

 

forrás:kobanyaihirek

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.