2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ki kell szűrni a potyautasokat

Főoldal>Közélet>Ki kell szűrni a potyautasokat
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 10. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Évente több tízmillió forintjába kerül az önkormányzatnak, hogy kifizeti a kerületi bérlakásokban felhalmozott Főtáv tartozásokat a bérlők helyett. Az eddigi gyakorlat tarthatatlan, ezen változtatni kell, ez mindannyiunk érdeke – jelentette ki lapunknak Ékes Gábor alpolgármester.

Megközelítőleg 40-50 millió forintot inkasszál a bírósági végrehajtó évente Kispest önkormányzatának számlájáról, mivel a Főtáv Zrt.-vel szemben ennyit halmoznak fel évente az önkormányzati lakások bérlői, akik nem fizetik a távhőszámláikat. Kispesten közel 11 ezer lakás távhőszolgáltatással van ellátva. Ebből közel 370 lakás önkormányzati bérlakás, melyekbe nagyrészt szociális alapon kerültek bérlők az elmúlt évtizedekben. Egy távfűtéssel ellátott bérlakás havi rezsije köztudottan igen magas, így az a bérlő számára, aki egyébként is szociális helyzete miatt veszi igénybe ezt a lakhatási lehetőséget, komoly terhet jelent.

 

Gyakorlat volt, hogy sem az önkormányzat nem kísérte figyelemmel a tartozások alakulását, sem a fizetésképtelen bérlők nem jelezték időben gondjaikat az önkormányzat felé, hanem kivártak, sokszor abban bízva, hogy az önkormányzat, mint a távhő tartozásaikért helytállási kötelezettséggel terhelt, majd úgy is teljesít helyettük. Ezen a gyakorlaton változtatni kell – hangsúlyozta lapunknak Ékes Gábor. Az alpolgármester elmondta, a korábbi időknek ez a fajta felelőtlen gazdálkodása, és egyes politikai erők álszent megatartása több tízmillió forintos kárt okozott Kispestnek. Olyan megoldást kell kidolgozni, amely egyrészről a rászorulóknak segít, másrészről a rosszhiszemű potyautasokat kiszűri. Közpénzek kontrolálatlan herdálása még akkor sem megengedhető, ha a hátterében egy szociális probléma áll – tette hozzá.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.