2018. április 21., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesten a legalacsonyabbak a hivatali illetmények

Főoldal>Közélet>Kispesten a legalacsonyabbak a hivatali illetmények
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 28. 17:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy napos munkabeszüntetéssel járó sztrájkot tartottak a Kispesti Polgármesteri Hivatal dolgozói egy országos akcióhoz csatlakozva, hogy így tiltakozzanak alacsony fizetésük ellen. Mint kiderült, a kispesti önkormányzat dolgozói keresik a legkevesebbet az egész fővárosban. A sztrájkot szervező szakszervezet illetményemelést követel, miután a járási hivatalokban dolgozók illetményét júliustól átlagosan 30 százalékkal emelte a kormány.

Egy napig nem dolgoztak a Kispesti Városházán, miután az itteni köztisztviselők is csatlakoztak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) sztrájkjához. Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára beszédében leszögezte, hogy ők ugyanúgy 30 százalékos emelést várnának el az önkormányzati dolgozóknál, mint amennyivel a kormány emelte a járási hivatalokban dolgozó kormánytisztviselők fizetését.

Kiderült, azért választották kerületünket a sajtótájékoztató helyszínéül, mert a fővárosban Kispesten a legalacsonyabbak a városházi fizetések, miután a huszonhárom kerületből a Gajda Péter (MSZP) vezette hivatalban adják a legkisebb illetménykiegészítést, 10 százalékot. Ehhez képest kilenc kerületben és a Főpolgármesteri Hivatalban 40 százalék, négy önkormányzatban 35, hét helyen 30, és két önkormányzatban 20 százalék a felsőfokú végzettségűek illetménykiegészítése. Nem csoda, hogy a kispesti Városházán ennyi pénzért egyre nehezebb megfelelő szakembereket találni.

A szeptemberi sztrájk során országosan 37 ezer önkormányzati köztisztviselő 16 százaléka nem dolgozott, sokan azonban felvették a munkát. A szakszervezet a sztrájk mellett adományokat gyűjtött, amelyeket a rászoruló családok között osztanak szét. A szakszervezeti vezető a tájékoztatón jelképesen átadta az adományt Vighné Vincze Erzsébetnek, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetőjének.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.