2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kommunikáció helyett az óvodákra költene a Fidesz-KDNP

Főoldal>Közélet>Kommunikáció helyett az óvodákra költene a Fidesz-KDNP
 
Írta: Szerk.
2015. szeptember 11. 10:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Százhúsz millió forintot költ idén Kispest Önkormányzata kommunikációra, a kerületi Fidesz-KDNP ebből csoportosítana át húsz milliót az óvodák, bölcsődék és iskolák udvarainak, konyháinak rendbetételére. Mint ismert, korábban több óvodában kellett balesetveszély miatt lezárni a játékokat. Gajda Péter polgármester által a nyárra ígért felújítások nem teljesültek.

Tizenegy óvoda és bölcsőde udvarán ígért felújításokat a polgármester a nyári szünetre, ezek közül azonban szinte semmi nem teljesült. Az év első felében két óvoda udvarán is le kellet zárni a játékokat a balesetveszélyes állapotok miatt, de több tálalókonyhában is hiányosságokat tártak fel a hatóságok. Miután erről hírt adtunk, a legveszélyesebb játszóeszközöket tavasszal kijavították vagy elbontották, azonban nyárra további felújításokat ígértek. A vagyonkezelő szerint az oktatási és nevelési intézmények legégetőbb felújításaira mintegy 750 millió forintra lenne szükség.

 

– A polgármester által nyárra ígért munkák ütemezését a nem sikerült tartani, több helyütt hozzá sem fogtak. A nyári pusztító viharok többletmunkát róttak a Közpark Kft-re, de ettől függetlenül úgy vélem, az óvodák és bölcsődék rendbetétele elsődleges fontosságú feladat – mondta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki előterjesztésében azt javasolja, hogy a városrész 120 milliós kommunikációs önkormányzat 2015. szeptember büdzséjéből csoportosítsanak át 20 milliót erre a célra, hogy a picik biztonságos, méltó és rendezett környezetben tölthessék mindennapjaikat. – Véleményünk szerint a Kispest TV üzemeltetésére előirányzott 40 millió, és a „sajtó kommunikáció önkormányzati tájékoztatás” címen elköltött 38,5 millió forint a társadalmi hasznosságához képest túlzó, ezért javasoljuk, hogy innen 10-10 millió forintot csoportosítsunk át az intézmények egyre sürgetőbb rendbetételére.

 

 

 

1,1 milliárdnyi felújítás kellene idén a vagyonkezelő szerint

 

Számos óvoda, bölcsőde, iskola szükséges felújításait, a Kossuth téri és a wekerlei piac, a nyugdíjasház, illetve az önkormányzati bérlemények időszerű fejlesztéseit, karbantartásait tartalmazza az a „VAMÜSZ 2015. évi gépészeti- építészeti felújítási terv” című táblázat, amely nemrég került lapunk birtokába. Az önkormányzati vagyonkezelőjének vezetője, az egyben MSZP-s önkormányzati képviselő Kránitz Krisztián aláírásával jegyzett dokumentumból kiderül, hogy rengeteg épületgépészeti felújítást, burkolatcserét, vagy tetőjavítást kellene Kispesten elvégezni mielőbb, összesen 1,1 milliárd forint értékben. Később aztán kiderült, hogy a lista – az egyértelmű címe ellenére – valójában nem is az idei felújítási terv, hiszen ennyi pénze sosem volt Kispestnek felújításra, augusztus végéig szinte semmi nem készült el belőle.

 


Javaslatokkal bombáz az ellenzék

Így előznék meg az újabb viharkárokat

 

Fák rendszeres gallyazását, felülvizsgálatát, illetve egy ultrahangos favizsgáló-készülék beszerzésére tesz javaslatot a Fidesz-KDNP frakció a szeptemberi képviselő-testületi ülésre annak érdekében, hogy az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárás által okozott károkat a megelőzéssel is csökkenthesse a város.

 

Másodjára is terítéken a fűtéskorszerűsítés

 

Nyár elején napirendre sem vette a polgármester Dódity Gabriella előterjesztését, amelyben arra tett javaslatot, hogy vizsgálja a város a Főgáz által ajánlott új fűtés-korszerűsítési konstrukciót, amelynek lényege, hogy két iskolában a szolgáltató saját költségén modernizálná a fűtési rendszert egy hosszú-távú szolgáltatási szerződés keretében. A kerület ezzel a becslések szerint 10-15 millió forintot is megspórolhatna.

 

Nevet adnának a névtelen térnek

 

Az Ady Endre út-Határ út-Pannónia út csomópontjában található, jelenleg névtelen teret Országzászló névre keresztelné a Fidesz-KDNP frakció. Bár a döntés a főváros kezében van, a kispesti testületnek kell kezdeményezni a névadást. Ezen a területen adták át tavaly ősszel az Országzászló emlékművet a Wekerlei Polgári Egyesület kezdeményezésére.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.