2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Koncentrált akciók a közbiztonság növelésére

Főoldal>Közélet>Koncentrált akciók a közbiztonság növelésére
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. október 29. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy-egy bűncselekmény mindig annak a legfájóbb, aki áldozatává válik. Az elmúlt időben több kispesti panaszolta el szerkesztőségünknek, hogy a nyílt utcán, fényes nappal tépték le róla nyakláncát. A kerületi rendőrkapitányságon tájékozódtunk a tényekről, és legfőképpen arról, hogyan reagálnak minderre közbiztonságunk őrei.

Márciusban 2 táskakitépés, áprilisban 3 nyaklánckitépés és 2 táskakitépés, májusban és júniusban 3-3 nyaklánckitépés, júliusban 4, majd augusztusban kiemelkedően sok, 10 nyaklánckitépés történt a kerületben – tájékoztatta lapunkat Marticsek János rendőr alezredes, a kispesti kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Megtudtuk, összesítve a rablásokkal összesen 7 ügyben, 16 főt fogtak el a kispesti rendőrök.

 

A rendőr alezredes hangsúlyozta, az augusztusi drasztikus emelkedésre rögvest, már a következő hónapban megfelelő módon igyekezett „válaszolni” a rendőrség. Elmondta, szeptemberben indult el az ORFK közterületi rendet javító új kezdeményezése, a program nagyon sok mindenre kiterjed, számos eleme van. Keretében Kispesten hetente háromszor tartanak kiemelt, koncentrált akciókat. Ilyenkor megerősített erőkkel, megerősített létszámmal kifejezetten egy-egy speciális feladat végrehajtását célozzák meg, így a körözési, közlekedési akciók mellett a nyaklánckitépésekre is fokozott figyelmet fordítanak – mondta Marticsek János. Megtudtuk, a fővárosban nagyon elterjedt bűncselekménytípus a nyaklánckitépés, a Kispesten elfogottak szinte kivétel nélkül máshonnan, leggyakrabban a IX., X. és a XVIII. kerületből érkeznek, vagyis nem itteniek. A nyaklánckitépések gyakorisága folyamatos hullámzásban van, csökken, ha elfognak egy bűnözői kört, vagy maguk a bűnözői csoportok másik területre vonulnak. Ebben a bűncselekménytípusban leggyakrabban a piacon, vagy a BKV járművön figyelik ki a sértettet. Vagy még fent a járművön, az ajtók zárásának a pillanatában kitépik a láncot és leugranak, vagy követik, és egy kietlenebb utcaszakaszra érve kitépik a nyakláncát. Legyünk óvatosabbak, és ha megtörténik a baj a legfontosabb tanács, hogy azonnal jelezzék az esetet!

 

Marticsek János kiemelte, a kapitányságon folyamatosan értékelik a bűncselekmények alakulását, ha azt tapasztalják, hogy drasztikus emelkedés történik, azt kiemelten kezelik abban az időszakban. Ez történt szeptemberben is, ilyen ügyek miatt többen vannak már előzetes letartóztatásban Kispesten és a szomszédos kerületekben is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.