2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Konstruktív vita az ülésen

Főoldal>Közélet>Konstruktív vita az ülésen
 
Írta: Szerk.
2016. január 22. 19:32
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Érzékeny témák is előkerültek a januári testületi ülésen. Egy romos és tisztázatlan jogi státuszú önkormányzati bérlakással kapcsolatos kérdést Gajda Péter csak hárítani és magyarázni próbált. Emellett szó volt még a lakókat zavaró önkormányzati rendezvényekről és az illegális hulladékról, az viszont nem derült ki, mennyibe került az önkormányzat új arculata.

„Ki vállalja azért a felelősséget, hogy egy lakáscsere több mint fél éve húzódik?” – szegezte a kérdést a polgármesternek az LMP-s Ferenczi István. Az Attila utca 55. alatti düledező önkormányzati lakásról, és az emiatt megbetegedő lakók ügyéről lapunk is beszámolt. A falak átázottak, penészesek: komoly egészségügyi kockázat benne élni. Ráadásul az ingatlan tulajdonjoga sem tisztázott, az a tulajdoni lap szerint nem is az önkormányzat tulajdonában van. A bérlő évek óta kéri az önkormányzatot, hogy kaphasson egy cserelakást, de erre hosszú ideje csak ígéreteket kap. A vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián – aki egyben MSZP-s önkormányzati képviselő – elmondta, nem érti, a hölgy miért jár fűhöz-fához, el fogják intézni az ügyét. Gajda azzal próbált hárítani, hogy ne csak a panaszos szemszögéből vizsgáljuk a kérdést, és az önkormányzati bérlakások biztosítása amúgy sem kötelező feladata az önkormányzatnak.

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető hangsúlyozta: nem kötelező feladat, de ha az önkormányzat ezt vállalta, és beszedi a bérleti díjat a kispestiektől, azzal kötelezettségei is keletkeznek, így kötelessége megfelelő körülményeket biztosítani. Gajda Péter azt is mondta, be-becsúszik egy-egy ilyen ügy, Dódity Gabriella viszont arra figyelmeztetett, ennél sokkal nagyobb problémáról van szó, és példaként egy édesanyát említett, aki kétségbeesésében már beperelte az önkormányzatot. 

 

Az uszoda kertjében lévő strandröplabda-pályáról hallatszódó zaj miatt is kérdezte Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), hogy a lakóknak ígért zajvédő sátrat mikor építteti meg az önkormányzat. A polgármester elmondta: azt a Kispest SE építtetné támogatásból, így erről most nem tud érdemben nyilatkozni. De azt megígérte, hogy nem lesz több olyan rendezvény, amely zavarja az ott élőket. Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) a Kispest-szerte egyre több helyen előforduló illegális szeméthalmokkal kapcsolatban tett fel képviselői kérdést, és kérte a városvezetést, hogy tegyen érdemi lépéseket ez ellen. A képviselő azt is szóvá tette, hogy tavaly tavasszal hiába fogadta el a testület a javaslatát arról, hogy vizsgálják meg, a piaci bérleti díjbevételekből a városvezetés mennyit költött felújításra, erre háromnegyed év alatt sem adott választ a városvezetés.

 

A kerületi önkormányzat új arculatával kapcsolatban Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) arról érdeklődött, ez a végleges verzió-e, mi indokolta és mennyibe került a kialakítás. Gajda Péter sejtelmesen azt válaszolta, hogy nem lépték túl azt a költséget, amelyet előre meghatároztak, s hozzátette, hogy van, akinek tetszik, van, akinek nem.

 

Az iskolák és óvodák állapota is szóba került. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) képviselő elmondta, hogy legutóbb az Eszterlánc bölcsődében járt, ahol az 1-es csoportszobában eső esetén áll a víz, áznak a szőnyegek, játékok. Hozzátette: örül, hogy a városvezetés újabb intézménybejárásba kezdett, de szeretné, ha végre érdemi dolgok is történnének. Gajda Péter pedig azt mondta, furcsa, hogy valahol van erre pénz, és van, ahol nincs.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.