2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lackner a törvényesség és a lejáratás miatt aggódik

Főoldal>Közélet>Lackner a törvényesség és a lejáratás miatt aggódik
 
Írta: Szerk.
2020. február 06. 15:35
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kétségbe vonja a Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányát vizsgáló önkormányzati bizottság törvényességét a botrányt kirobbantó Lackner Csaba (ex-MSZP), aki szerint az csak a politikusok „egymás elleni lejárató kampányának eszköze” lehet. Mint ismert, a volt szocialista botrányhős az önkormányzati választás előtt nyilvánosságra került felvételeken maga mellett korrupciógyanúba keverte Gajda Pétert, Burány Sándort, Kránitz Krisztiánt és Somogyi Lászlóné volt férjét is.

Megtörte a hosszú ideje tartó csendet Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányának főszereplője, Lackner Csaba, aki az önkormányzati választás előtt nyilvánosságra kerülő video- és hangfelvételeken korrupciógyanúba keverte Gajda Péter (MSZP) polgármestert, Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) országgyűlési képviselőt, Kránitz Krisztián (MSZP) vagyonkezelő igazgatót, valamint Somogyi Lászlóné (MSZP) önkormányzati képviselő vállalkozó volt férjét, aki az utóbbi években milliárdos nagyságrendben nyert el az önkormányzattól elsősorban építési megbízásokat.

 

OLVASTA MÁR?

Gajda Péter mégsem engedte el Lackner Csaba kezét?

 

Lackner Csaba (ex-MSZP) a legutóbbi képviselő-testületi ülésen álságosan kérdésbe csomagolva, de annak adott hangot, hogy szerinte a most felállt, az ügyet vizsgáló Antikorrupciós Tényfeltáró- és Vizsgálóbizottság csak politikusok „egymás elleni lejárató kampányának eszköze” lehet. Lackner abban is kételkedett, hogy egy ilyen bizottság felállítható-e törvényesen, illetve abban, hogy az önkormányzat több baloldali tagját érintő korrupciógyanú kivizsgálása önkormányzati feladat volna. A botrány miatt már a pártjából kizárt Lackner közölte, hogy ő semmi törvénytelenséget nem követett el, és nincs tudomása arról, hogy a környezetében bárki más tett volna ilyet…

 

Az évi 100 millió a vállalkozóktól jön vissza az elhangzottak szerint

Mint ismert, a választást megelőző napokban a Magyar Nemzet és a Hír TV olyan hangfelvételeket is nyilvánosságra hozott, amelyen – a Gajda Péter (MSZP) bizalmasaként emlegetett – Lackner Csaba beható részletességgel, számos szereplőt és hozzátartozóikat is nevükön nevezve mesél arról, hogyan történt az elmúlt években a pénzek elosztása. Közben egy tasaknyi fehér port szárít a ventilátor előtt, amit később bankkártyával csíkokba rendez. Az egyik felvételen Lackner Csaba úgy fogalmazott, „vannak, akik azt mondják, ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy”, majd hozzáteszi, „hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan külső vállalkozásokból jön vissza.”

 

OLVASTA MÁR?

Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel

 

És itt jön képbe Somogyi Lászlóné (MSZP) volt férje, akinek cégei az utóbbi években milliárdos nagyságrendben kaptak megbízásokat a baloldali városvezetéstől, amelyek esetében több alkalommal felmerült a túlárazás gyanúja, mint például a Kossuth téri piac kereskedői illemhelyiségének felújítása. Lackner arról is beszélt, hogy a „Miszter 40 Százaléknak” hívott szocialista ex-képviselő, a vagyonkezelőt igazgató Kránitz Krisztián egyszer miért és hogyan kapott vissza egy A kiszivárgott hangfelvételek beárnyékolják Gajda Pétert, Lackner Csabát és Kránitz Krisztiánt is, utóbbi kettőt láthatólag hidegen hagyja a botrány ügyletből 12 millió forintot, Gajda Péter polgármester pedig hármat.

 

OLVASTA MÁR?

Mindketten Gajda Pétert támogatták, a Momentum és az LMP mégis a Fideszre mutogat

 

„Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen, és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem.” De – Lackner elmondása szerint – Somogyi László miatt mégis adtak „Krinyónak”: „Rendben, elraktuk magunknak a pénzt, majd az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar magának még munkát szerezni, és mégis adjuk oda a Kránitznak a pénzt (...), kivettem a milliókat a zsebemből, és b...g odaadtuk neki.”

 

Mesés ingatlanokba fektetett a kispesti baloldal?

Somogyi László neve egyébként máskor is előkerül, például amikor Lackner arról beszél a felvételeken, hogy szerinte Gajda Péter, Kránitz Krisztián és Somogyi Lászlóné volt férje is ingatlanokba fekteti a pénzét: „2014-ben a Somogyi Laci elkezd engem pumpolni, hogy a Kránitz őt jól átb…szta, ki kell menni a háznak a papírjait elintézni, ki kell menni Amerikába, és megkért, hogy menjek ki vele. És addig-addig b…sztatott a Laci, amíg kimentem vele három hétre Miamiba”. De elmondása szerint Gajda Péternek is hasonló érdeklődése van: „…ingatlanokat vásárolt. Most is szereztem neki ingatlant” – mesélte arra a kérdésre válaszul, hogy a szocialista polgármester „mibe rakta a pénzét”. A Magyar Nemzet által megszerzett, hiteles spanyol földhivatali dokumentum szerint Kránitz Krisztián pedig Spanyolországban vásárolt luxusnyaralót, amelyet azonban a vagyonbevallásában nem tűntetett fel.

 

A felvételeken többször beszélgettek a Gyurcsány-párt helyi szervezetéről is, Lackner például elmondta, hogy „a Gajda rengeteget küzdött velünk, hogy mi csináljuk meg a kerületi DK-t. Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha miénk lenne a kerületi DK” – mondta.

 

Vélhetően nem gondolván a lebukás eshetőségére, erre a ciklusra is megfogalmazta tervét Lackner Csaba: „kemény lesz a következő öt év, b…zmeg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni”. Afelől nincs kétségünk, hogy valóban kemény lesz.

 

A baloldal tagadásba menekült, majd jött a kínos beismerés

engernyi ellentmondást produkált a baloldal a Lackner-ügyben, Gajda Péter például a tagadást választotta, nem volt hajlandó felismerni a videofelvételeken Lackner Csabát, majd – összhangban az MSZP-vel – a pártból való kilépésre és mandátumának visszaadására szólította fel a kábítószerbotrányba és korrupciógyanúba keveredő Lacknert. Burány Sándor (MSZP-P) – aki Lackner szerint azért engedte el Kránitz kezét, mert az nem oszt vissza neki – korábban szintén a tagadást választotta, majd beismerte: „a képfelvételeken vagy Lackner Csaba van, vagy valaki, aki megszólalásig hasonlít rá, ez kétségtelen. A hangfelvételek egy részén is kétségtelenül olyasvalaki beszél, akinek a hangja megszólalásig hasonlít Lackner Csabához”. Ugyanígy Karácsony Gergely, aki először nem volt hajlandó felismerni a képeken szereplő „fiatalembert”, majd megalapozottnak vélte a Lackner Csabát ért vádakat.”

 

OLVASTA MÁR?

Nyomozások egész sora a kispesti önkormányzat körül

 

Több „Lackner-jóslat” megvalósult

Annak ellenére, hogy Gajda Péter a felvételeket is manipuláltnak nevezte, több olyan eset is történt a botrány kirobbanása óta, amelyeket Lackner Csaba „megjósolt” a felvételeken: például Gajda Péter (MSZP) polgármester a saját hatáskörében duplájára emelte Kránitz Krisztián fizetését, és távozott a hivatalból az építéshatósági iroda vezetője, Guzmics Zsombor is.

 

Lackner rágalmazással vádolja Dódity Gabriellát

A kiszivárgott videofelvételen Lackner Csaba egy fehér poros tasakot szárítgat a ventilátor előtt, amit aztán bankkártyával egy tányéron csíkokra oszt szét
 

Aggályosnak tartja Lackner Csaba (ex-MSZP), hogy a korrupciós botrányt vizsgáló bizottságnak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) tagja lesz, mivel őt Lackner korábban rágalmazás miatt beperelte. Emlékezetes Lackner tavaly az európai parlamenti választás kampányában közösségi oldalán egy barátjával – aki ingatlanbecslési megbízásokat kap az önkormányzattól – származása miatt gúnyolódott Song Simonon (Fidesz-KDNP), akinek édesapja japán, édesanyja magyar és Magyarországon született. Ekkor Dódity Gabriella úgy fogalmazott a közösségi oldalon, hogy Lacknerék nem látnak tovább a „fehér poros orruknál” és ők „két csík között” sem lesznek olyan hazafiak, mint Song Simon. Lackner szerint Dódity Gabriella azt a képet festi, mintha ő drogozna. A Lackner-botrány képfelvételeinek ismeretében lapunk is kíváncsian várja a bíróság döntését.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.