2018. február 22., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (48)
· 2017
december (37)
november (44)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
június (34)
május (30)
 Friss kommentekTwitter
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
2016. április 22. 23:31
Töhötöm Komolyan ettől a ferdítéstől készen vagyok.... A fenyegetés úgy hangzott hogy Portugáliától , Mo. ig nincs senki biztonságban. Egy ...
Kérdezzen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőtől!
2016. április 10. 00:28
Töhötöm Van egy rendszer. Ha a pályáztatás a módja a felújításnak akkor attól eltérni nem lehetséges. Volt hogy valaki ettől eltért. Pl. tudok ...
Kritikus állapotban van a rendelő lépcsője
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Majdnem 100 milliárd forinttal jut több az oktatásra 2018-ban

Főoldal>Közérdekű>Majdnem 100 milliárd forinttal jut több az oktatásra 2018-ban
 
Írta: Szerk.
2017. június 14. 13:23
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A 2018-as költségvetésben majdnem 100 milliárd forinttal jut több az oktatásra, mint idén – jelentette be Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Évről évre fokozatosan növekednek az oktatás finanszírozására és fejlesztésére felhasználható források – hangsúlyozta Rétvári Bence, aki hozzátette: a legnagyobb ugrás a családok a számára, hogy a költségvetés már az idei iskolakezdéstől az első 9! osztályban magára vállalja a tankönyvek költségét – ez korábban csak az első 4 osztályra volt érvényes.

 

Ezenfelül a kormány a következő évben az iskolák digitális fejlesztésére 35 milliárd forintot költ, azaz nem csak az intézményekben, hanem az összes tanterembe eljuttatja a szélessávú internetet – számolt be az államtitkár, aki hozzáfűzte, hogy további forrásokat biztosítanak a számítástechnikai eszközökre, számítógépekre, illetve a pedagógusok továbbképzésére is.

 

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

 

Rétvári Bence elmondta, hogy az iskolafelújítási-és bővítési program is folytatódik, illetve 79 milliárd forintot költenek majd gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy senkit nem utasítanak majd el, aki kéri az ingyenes étkezést.

 

A Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában hangsúlyozta: 2010-hez képest, jövőre már 550 milliárd forinttal több jut a költségvetésből az oktatásra, ami azt jelenti, hogy növekvő gazdaság mellett, GDP-arányosan 1,5 százalékkal nő az ágazatra fordítható forrás.

 

Rétvári Bence az emberi erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy 2017-ben és a következő években több mint száz milliárd forintot fordít az állam új óvodák-bölcsődék építésére, illetve az ezekben az intézményekben dolgozók béremelésére. 

 

fotó: hipersuli.hu, csalad.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.