2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megkezdődött a munka a KRESZ-parkban

Főoldal>Közérdekű>Megkezdődött a munka a KRESZ-parkban
 
Írta: Szerk.
2019. június 14. 14:54
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan kulturált időtöltésre, kikapcsolódásra és sportolásra alkalmas szabadidő- és sportparkká alakul az Eötvös utcai egykori KRESZ-park. A Fővárosi Önkormányzat 100 milliós támogatásával megvalósuló fejlesztés munkálatai éppen a napokban kezdődtek meg. Kispest ugyanazon a TÉR_KÖZ pályázaton nyerte a forrást, amelyen a wekerlei kispiac felújítását is támogatta a főváros. Egyébként arra Gajdáék nem is pályáztak volna.

Megkezdődtek a kivitelezési munkálatok az Eötvös utcai egykori KRESZ-parkban, amely a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forintos támogatásával hamarosan szabadidő- és sportparkká alakulva várja a kispestieket. Az utóbbi időben ez a második százmilliós nagyságrendű fővárosi forrás Kispestnek, hiszen a wekerlei kispiac felújítását 110 millióval támogatta a Fővárosi Önkormányzat, amelyre egyébként Gajdáék nem is pályáztak volna, de a Fidesz-KDNP frakció nyomására mégis megtették.

 

 

A Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ Városrehabilitációs pályázatán nyert forrásnak köszönhetően – a lakók véleményét, javaslatait is figyelembe véve – a lakossági fórumon bemutatott tervek szerint lesz kutyafuttató, fitneszrész, futókör, nyilvános illemhely, pihenőpark-rész padokkal, és végre a közvilágítást is kiépítik az éjjelente most még elhagyatott, sötét parkban.

 

Megújulnak a lakótelepi kis parkok is

A jövőben nem csak az egykori KRESZ-park újul meg és válik méltó helyszínné a pihenni, sportolni vágyó kispestiek számára, hanem több lakótelepi kis parkot is felújítanak. Mint ismeretes, a lakótelepi kis parkok rendbetételét a Fidesz-KDNP frakció vetette fel, miután felmérték a területeket. Évekkel ezelőtt hívta fel Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a figyelmet az elhanyagolt részekre, rozsdás hintaállványokra, balesetveszélyes betonasztal-maradványokra, ülőfelület nélküli padokra, üres, poros részekre. Több helyszínre még 2014 nyár végén el is készítették a terveket Ékes Gábor akkori alpolgármester keretéből, ám azok a 2014-es önkormányzati választást és a baloldali többségű (MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt) képviselő-testület megalakulását követően a fiókba kerültek.

 

Évekkel ezelőtt Dódity Gabriella kezdeményezte, hogy az elkészült tervek alapján kezdődjenek meg a felújítások a József Attila utca 71-73. számú ház mögötti, az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területeken, valamint a Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti részen. Utóbbi helyszínen végre megvalósultak a fejlesztések, ám a többi parknál még nem kezdte meg a munkát az önkormányzat.

 

OLVASTA MÁR?

Csaknem egymilliárd forint külső fejlesztési forrás Kispestnek

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.