2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megnyílt a Kossuth téri parkoló és sportpálya

Főoldal>Közélet>Megnyílt a Kossuth téri parkoló és sportpálya
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 07. 12:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fővárosi támogatással készült el a Kossuth téri piac mögötti parkoló, sportpálya és közösségi tér, amelyet a napokban adott át az önkormányzat. A munkálatok tavasszal kezdődtek meg, mostanra a kátyús, elhanyagolt parkoló helyén egy modern tér fogadja a piacra látogatókat.

Teljesen megújult a Kossuth téri piac mögötti, Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti terület. A rendezetlen szakaszt eddig is parkolóként használták a piacra érkezők, ám a szárazságban a por, esőben a kátyúkban felgyülemlett, szinte térdig érő víz és a sár okozott gondot az autósoknak. Négy évvel ezelőtt a Fővárosi Önkormányzat kerületi közösségi terek felújítását, kialakítását segítő Tér_Köz pályázatán 250 millió forintot nyert fejlesztésre az önkormányzat, amely összeget a kispesti önkormányzat 100 millió forint önrésszel toldotta meg. A sportpálya és parkoló terveit az előző ciklusban a Kispesti Önkormányzat készítette el. A Fidesz kispesti választókerületi elnöke, dr. György István még főpolgármester-helyettesként kollégájával, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnokkal lobbizott a pályázat sikeréért, amelynek eredményeként megszülethetett a modern parkoló és közösségi tér a Kossuth téri piac mögött. A terület rendezése során a parkoló kialakítása mellett kosárlabdapálya és szabadidőpark is épült, amelyeket tornaeszközökkel is felszereltek, így a környék lakótelepén élők is bátran kimozdulhatnak egy kis mozgásra.

 

 

A kosárlabdapálya zaja miatt korábban néhány lakó aggodalmát fejezte ki, de a sportpályát többnyire az iskolások használják majd, éjszakára pedig kulccsal zárják azt a közelben lakók nyugalma érdekében. Érdemes figyelni, hiszen a piac mögötti parkoló megnyitásával egyidőben megszűnik az egykori Centrum előtti parkolási lehetőség, így hétfőtől, vagyis szeptember 11-től már nem állhatunk arra a területre.

 

 

A kerületben nem ez az egyetlen felújítás, amelyet dr. György István és Dódity Gabriella lobbijának köszönhetően támogat a főváros. A Kispesti Jézus Szíve Templom környezetének rendezésre is közel 20 millió forint pálylázati pénzt nyert a kerület a Fővárosi Önkormányzat Tér_Közvárosrehabilitációs pályázatán.

 

 

Újabb forrás Kispestnek

A kerületi fejlesztéseket támogató Tér_Köz pályázatot idén is kiírta a Fővárosi Önkormányzat, amelyen Kispest több pályázattal is indult. A baloldali városvezetés azonban nem tervezte az amúgy évek óta elkészült, a wekerlei kispiac felújítását célzó pályázat beadását, mint ahogyan az a testületi ülésen elhangzott, szerintük nem volt értelme. A kispesti Fidesz-KDNP frakció szorgalmazta csak a pályázat benyújtását, amelynek sikeréért Földesi Gyula választókerületi elnökkel közösen lobbiztak is a fővárosban. Nem hiába, hiszen a wekerlei kispiac felújítására beadott pályázat is a nyertesek között szerepelt, így Kispest újabb 110 millió forintos fejlesztési forrást nyert a fővárostól.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.