2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújul a wekerlei kispiac

Főoldal>Közérdekű>Megújul a wekerlei kispiac
 
Írta: Szerk.
2017. április 05. 14:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ugyan Gajdáék elvetették volna, de a kispesti Fidesz-KDNP frakció nyomására ismét benyújtotta pályázatát a kerület a wekerlei kispiac felújítására a Fővárosi Önkormányzat által kiírt Tér_Köz pályázaton és Tarlós István javaslatára nyert is 110 millió forintot.

Nincs új a nap alatt, hiszen Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) előző ciklusban alpolgármesterként már elkészíttette ennek a pályázatnak a terveit; most ezt alapul véve pályáztak ismét. Többször beszámoltunk már a kispesti piacok méltatlan állapotáról, ezért is nagyon fontos, hogy Kispest az igényelt 200 millióból 110 millió forintot nyert a fővárosi pályázaton.

 

 

– Mint ahogyan az előző ciklusban, amikor közel negyedmilliárdos támogatást sikerült Kispestnek lobbizni, most is mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a kerület hozzájuthasson az előterjesztésben szereplő fejlesztési forráshoz – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. Hozzátette: a kispesti Fidesz lobbijának köszönhetően kapott a kerület az előző ciklusban is több száz milliós forrást a most megkezdett Kossuth téri parkoló és közösségi tér kialakításához, illetve a Jézus Szíve plébánia környezetének rendezéséhez. Kiemelte: ha elindulnak a munkálatok, a kereskedőknek biztosítani kell egy ideiglenes helyszínt a piac működéséhez, amelyhez Ékes Gábor képviselőtársával egyetemben minden segítséget megadnak.

 

 

– A Wekerletelepi kispiac állapota mind ehhez a különleges városrészhez, mind a XXI. századhoz méltatlan, ezt jeleztem a főváros vezetésének is. Örülök, hogy a kispesti Fidesz-KDNP frakció képviselői nem hagyták veszni a lehetőséget, és kiharcolták, hogy Kispest a kispiac felújításával is induljon a pályázaton – mondta lapunknak Földesi Gyula, a Fidesz-KDNP pesterzsébet-kispesti választókerületi elnöke.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.