2019. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújult a Szivárvány óvoda, de a rozsdás radiátorok megmaradtak

Főoldal>Közülünk>Megújult a Szivárvány óvoda, de a rozsdás radiátorok megmaradtak
 
Írta: Szerk.
2018. október 08. 09:29
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Visszaköltözhettek a gyerekek a felújított Szivárvány Óvodába, amely 30 millió forintos kormányzati támogatással újulhatott meg. Az épület külső szigetelése még folyamatban van, de belül csak néhány apróság maradt hátra. Sajnálatos módon az önkormányzat a régi, rozsdás radiátorokat nem cseréltette le, pedig itt lett volna az ideje..

Szép, rendezett, új nyílászárókkal felszerelt csoportszobákba költözhettek vissza az óvodások nemrég a Szivárvány Óvoda épületébe. Az intézmény felújítását a kormány 30 millió forinttal támogatta, az épületre már nagyon ráfért a megújulás. Korábban be kellett szögelni az ablakokat, mert életveszélyesek voltak, a lapos tető miatt elviselhetetlen volt a hőség a nagy melegben, de a konyha, az óvónői öltözők és az irodák is borzalmas állapotban voltak. És nem csupán az épület, de az informatikai felszereltsége is erősen hiányos volt, ezen igyekezett segíteni dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, aki tavaly októberben egy laptopot adományozott az intézménynek.

 

 

Tekintse meg galériánkat! 

 

Bár a felújítás során kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelést kap az épület, napelemes rendszert építettek ki, a régi, rossz radiátorokat azonban nem cserélték le. Pedig Dódity Gabriella 60 oldalas összeállításában  - amelyben a bölcsődék és óvodák állapotáról írt, és tételesen felsorolta, hogy melyik intézményben milyen felújítások szükségesek, majd átadta Gajda Péter polgármesternek (MSZP) – jelezte, hogy bár a Főtáv megújította a hőközpontot, a radiátorokat is le kellene cserélni. Ezt egyébként külön e-mailben is jelezte Gajda Péternek. A csere azonban nem történt meg, inkább eltakarták azokat. Már, ahol sikerült, a képek tanúsága szerint a rozsdás szerezetek itt-ott kilátszódnak, borzalmas képet festve az amúgy szépen felújított épületben.   

- Ésszerűtlen és átgondolatlan így az óvoda felújítása. Nem értem, ha már felvonultak a szakemberek, és hatalmas munkák zajlanak az ablakcserével, a külső szigeteléssel, valamint a falfestéssel, akkor miért nem cserélték le egyúttal a rozsdás, elavult radiátorokat is? Ezek cseréje nem sokáig halogatható, következésképp az lesz a végeredmény, hogy ismét felvonulnak a szakemberek, és csöveket hegesztenek, radiátorokat cserélnek majd az új ablakok alatt, a festett fal előtt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.