2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújult a Szivárvány óvoda, de a rozsdás radiátorok megmaradtak

Főoldal>Közülünk>Megújult a Szivárvány óvoda, de a rozsdás radiátorok megmaradtak
 
Írta: Szerk.
2018. október 08. 09:29
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Visszaköltözhettek a gyerekek a felújított Szivárvány Óvodába, amely 30 millió forintos kormányzati támogatással újulhatott meg. Az épület külső szigetelése még folyamatban van, de belül csak néhány apróság maradt hátra. Sajnálatos módon az önkormányzat a régi, rozsdás radiátorokat nem cseréltette le, pedig itt lett volna az ideje..

Szép, rendezett, új nyílászárókkal felszerelt csoportszobákba költözhettek vissza az óvodások nemrég a Szivárvány Óvoda épületébe. Az intézmény felújítását a kormány 30 millió forinttal támogatta, az épületre már nagyon ráfért a megújulás. Korábban be kellett szögelni az ablakokat, mert életveszélyesek voltak, a lapos tető miatt elviselhetetlen volt a hőség a nagy melegben, de a konyha, az óvónői öltözők és az irodák is borzalmas állapotban voltak. És nem csupán az épület, de az informatikai felszereltsége is erősen hiányos volt, ezen igyekezett segíteni dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, aki tavaly októberben egy laptopot adományozott az intézménynek.

 

 

Tekintse meg galériánkat! 

 

Bár a felújítás során kicserélték a nyílászárókat, külső szigetelést kap az épület, napelemes rendszert építettek ki, a régi, rossz radiátorokat azonban nem cserélték le. Pedig Dódity Gabriella 60 oldalas összeállításában  - amelyben a bölcsődék és óvodák állapotáról írt, és tételesen felsorolta, hogy melyik intézményben milyen felújítások szükségesek, majd átadta Gajda Péter polgármesternek (MSZP) – jelezte, hogy bár a Főtáv megújította a hőközpontot, a radiátorokat is le kellene cserélni. Ezt egyébként külön e-mailben is jelezte Gajda Péternek. A csere azonban nem történt meg, inkább eltakarták azokat. Már, ahol sikerült, a képek tanúsága szerint a rozsdás szerezetek itt-ott kilátszódnak, borzalmas képet festve az amúgy szépen felújított épületben.   

- Ésszerűtlen és átgondolatlan így az óvoda felújítása. Nem értem, ha már felvonultak a szakemberek, és hatalmas munkák zajlanak az ablakcserével, a külső szigeteléssel, valamint a falfestéssel, akkor miért nem cserélték le egyúttal a rozsdás, elavult radiátorokat is? Ezek cseréje nem sokáig halogatható, következésképp az lesz a végeredmény, hogy ismét felvonulnak a szakemberek, és csöveket hegesztenek, radiátorokat cserélnek majd az új ablakok alatt, a festett fal előtt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.