2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mesemondó versenyt nyertek az Ady Endre Iskola diákjai

Főoldal>Kölyök>Mesemondó versenyt nyertek az Ady Endre Iskola diákjai
 
Írta: Szerk.
2019. április 05. 07:54
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Felpezsdült az élet az Ady Endre Református Általános Iskolában: az április 3-i városi mesemondó versenyen az első és második évfolyamosok arany, a harmadik és negyedik évfolyamosok ezüst minősítést kaptak. A sportélet is fellendült: a két éve működő Sakkpalota tanulói városi sakkversenyt nyertek, a Kézilabda Sportakadémia leigazolt több diákokat, az alsósokkal pedig a Zsíros Tibor Kosárakadémia foglalkozik. Emellett fejlesztették az angol nyelv, valamint az informatikai oktatást is.

Harkai Ferenc, a Kispest-Központi Református Egyházközség vezető lelkésze lapunknak arról beszélt, hogy mennyire fontosnak tartják, hogy a gyermekek minél szélesebb körű ismereteket szerezzenek, hogy mindenki az egyéni igényeinek megfelelően fejlődhessen, ennek érdekében megtartottak több, régi foglalkozást, kezdeményezést, de számos fejlesztést is végrehajtottak.

- Továbbra is működik az iskolában az Etude tánciskola, ahová az Ady-s tanulók ingyen járhatnak. Az iskola megmaradt örökös Öko-iskolának, van saját fejlesztő-és logopédusunk. A Kézilabda Sport Akadémia több diákunkat is leigazolta, az első, második és harmadikos tanulókkal pedig a Zsíros Tibor Kosár Akadémia foglalkozik – sorolta a foglalkozásokat Harkai Ferenc, aki kifejezetten büszke a Polgár Judit sakkozó által megalkotott, és az iskolában két éve újtára indított Sakkpalota növendékeire. – Városi sakkversenyt nyertek az első osztályosok, akik a szünetekben is sakkoznak, gyakorolnak. Épp a napokban volt a városi mesemondó verseny is, ahol nagyon szépen szerepeltek tanulóink: az első és második évfolyamosok arany, a harmadik és negyedik évfolyamosok pedig ezüst minősítést kaptak. Ez nagyon nagy eredmény, láttam, hogy mennyi munka van mögötte. Erősödött az angol nyelvoktatásunk is, már az első és második osztályban is három-három óra van hetente, ahol a tanító angol nyelven beszél a diákokkal. Hagyomány, hogy az iskolánkban az alsó és felső évfolyamok külön épületben vannak, és az alsósok épületében már két angol szakterem van. Büszkék vagyunk arra is, hogy az informatikai fejlesztésünknek köszönhetően modernizálni tudtuk a számítógép parkunkat, ahol az alsós osztályok is megismerkedhetnek a játékokon kívül a hasznosabb programokkal is.

A református iskola a református felekezetű gyerekeken kívül a más történelmi egyházakhoz tartozókat is fogadja, és az sem gond, ha a gyermek még nincs megkeresztelve, jelentkezését akkor is elfogadják. Az iskolai beiratkozás egyébként április 11-én és 12-én lesz.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.