2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nagy volt az érdeklődés a IV. WEKERLEfeszt-en!

Főoldal>Kultúra>Nagy volt az érdeklődés a IV. WEKERLEfeszt-en!
 
Írta: Szerk.
2015. április 28. 12:18
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sok száz kerületi lakos látogatott el a IV. WEKERLEfeszt-re. Kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programok három élesen elváló szekcióban folytak a hétvégén, amelyek célja az ismeretterjesztés és a magasabb kultúra közvetítse volt az emberek felé.

Az idei WEKERLEfeszt különlegessége az eddigiekhez képest, hogy a mostanihoz konkrét témát fogalmazott meg a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár. Az úgynevezett akkord topikra a kerületi képzőművészek sokkal intenzívebben reagáltak az intézmény vezetője Szabó Mária szerint, aki részletes megosztotta a nívós eseményen szerzett tapasztalatait munkatársunkkal.

 

-          Összesen 33 képzőművész hozott be ide alkotásokat, melyeket az első napon láthatott a közönség. A program három szekcióját karakteresen szétválasztottuk. A szombat délután a modern feszt elnevezést kapta, amelyen a kortárs művészek mutatkozhattak be. Vasárnap délelőtt a gyerekeké volt a főszerep. Többféle képzőművészet foglalkozáson vehettek részt, továbbá szerveztünk egy táncházat is. A zárónap délutánja pedig az úgynevezett klasszik feszt volt, amelyen a komolyzene, irodalom és a költészet kapott nagy hangsúlyt - mesélte Szabó Mária.  

 

Tekintse meg galériánkat! 

 

 A legnagyobb sikert Czakó Ferenc filmrendező legújabb animációs filmje aratta, továbbá a Gyimesi Gyermektáncház. Specifikuma, hogy három olyan művész lépett fel - Halmos Kata, Gerő Tamás és Gombai Tamás - akik ilyen formációban nem adtak koncertet.

 

-          Hozzávetőlegesen kétszázan vettek részt a gyerekprogramokon, párhuzmaosan több teremben. Fontos, hogy meg kell találni azt a vonalat, ami egyben népszerű, másrészt viszont értéket is közvetít az ifjúság számára és nem megy el annyira a „populáris” irányába. Nagy figyelmet szentelünk annak, hogy a programjaink az ismertterjesztőek legyen és a magasabb kultúrát képviseljék – vélekedett az igazgatónő.

 

Szabó Mária nem csak a gyerekprogramok és az értékközvetítés végett találja fontos küldetésnek a WEKERLEfeszt megszervezést, hanem a kerület felnőttjeit is igyekeznek „kinyitni’ a kerületi kulturális élete irányába.

-          A felnőttek nyitottsága változó. A WEKERLEfesztet pont ezért találtuk ki, hogy ne csak a művészet befogadásáról szóljon, hanem hogy itt, ezen az eseményen közvetlenül megismerhessék a szakmailag elismert kerületi művészeket. Kicsit missziós jellege is van a programnak, amit véleményem szerint fel kell vállalnia egy közművelődési intézménynek. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.