2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nagy volt az érdeklődés a IV. WEKERLEfeszt-en!

Főoldal>Kultúra>Nagy volt az érdeklődés a IV. WEKERLEfeszt-en!
 
Írta: Szerk.
2015. április 28. 12:18
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sok száz kerületi lakos látogatott el a IV. WEKERLEfeszt-re. Kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programok három élesen elváló szekcióban folytak a hétvégén, amelyek célja az ismeretterjesztés és a magasabb kultúra közvetítse volt az emberek felé.

Az idei WEKERLEfeszt különlegessége az eddigiekhez képest, hogy a mostanihoz konkrét témát fogalmazott meg a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár. Az úgynevezett akkord topikra a kerületi képzőművészek sokkal intenzívebben reagáltak az intézmény vezetője Szabó Mária szerint, aki részletes megosztotta a nívós eseményen szerzett tapasztalatait munkatársunkkal.

 

-          Összesen 33 képzőművész hozott be ide alkotásokat, melyeket az első napon láthatott a közönség. A program három szekcióját karakteresen szétválasztottuk. A szombat délután a modern feszt elnevezést kapta, amelyen a kortárs művészek mutatkozhattak be. Vasárnap délelőtt a gyerekeké volt a főszerep. Többféle képzőművészet foglalkozáson vehettek részt, továbbá szerveztünk egy táncházat is. A zárónap délutánja pedig az úgynevezett klasszik feszt volt, amelyen a komolyzene, irodalom és a költészet kapott nagy hangsúlyt - mesélte Szabó Mária.  

 

Tekintse meg galériánkat! 

 

 A legnagyobb sikert Czakó Ferenc filmrendező legújabb animációs filmje aratta, továbbá a Gyimesi Gyermektáncház. Specifikuma, hogy három olyan művész lépett fel - Halmos Kata, Gerő Tamás és Gombai Tamás - akik ilyen formációban nem adtak koncertet.

 

-          Hozzávetőlegesen kétszázan vettek részt a gyerekprogramokon, párhuzmaosan több teremben. Fontos, hogy meg kell találni azt a vonalat, ami egyben népszerű, másrészt viszont értéket is közvetít az ifjúság számára és nem megy el annyira a „populáris” irányába. Nagy figyelmet szentelünk annak, hogy a programjaink az ismertterjesztőek legyen és a magasabb kultúrát képviseljék – vélekedett az igazgatónő.

 

Szabó Mária nem csak a gyerekprogramok és az értékközvetítés végett találja fontos küldetésnek a WEKERLEfeszt megszervezést, hanem a kerület felnőttjeit is igyekeznek „kinyitni’ a kerületi kulturális élete irányába.

-          A felnőttek nyitottsága változó. A WEKERLEfesztet pont ezért találtuk ki, hogy ne csak a művészet befogadásáról szóljon, hanem hogy itt, ezen az eseményen közvetlenül megismerhessék a szakmailag elismert kerületi művészeket. Kicsit missziós jellege is van a programnak, amit véleményem szerint fel kell vállalnia egy közművelődési intézménynek. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.