2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ne dőljünk be a manipulációnak

Főoldal>Közülünk>Ne dőljünk be a manipulációnak
 
Írta: Szerk.
2015. október 16. 15:41
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét jó hangulatban telt a Kispesti Társaskör Nyugdíjas Klubjának összejövetele: a legutóbbi találkozón a Szivárvány Óvoda ovisai adtak elő egy népzenés műsort, amelyet követően Hegedűs Zoltán kommunikációs szakember a reklámok és a média manipulatív hatásairól tartott fontos és izgalmas előadást.

A Szivárvány Óvodába járó gyerekek népzenés előadással köszöntötték a Kispesti Nyugdíjas Klub október 15-i találkozóján összegyűlteket.

 

A gyermekek szívmelegítő műsora után Hegedűs Zoltán kommunikációs szakember húsbavágóan fontos témákra hívta fel az idősek figyelmét: ugyanis a média és a reklámok manipulatív hatásairól beszélt. Mint mondta, „a reklám önmagában nem jó vagy rossz, sőt önmagában nem is manipulatív, hiszen a reklám is egy eszköz – olyan, mint egy kés: kenyeret is lehet vele vágni, de ölni is.”

 

Egy városi ember több száz, akár több ezer reklámmal találkozhat naponta: kisebb-nagyobb köztéri plakátokon, hirdetőtáblákon és –oszlopokon. Emellé pedig ott az elektronikus média: rádió, televízió és az internet. Ezek között kell tehát eligazodni, amihez három egyszerű szempontot adott: „az ideális reklám rövid, figyelemfelkeltő és félreérthetetlen”. Ez utóbb aspektus jelenti mindig az érzékeny pontot, mivel nincs és nem is lehet törvényileg szabályozni, hogy meddig tart az egyértelmű üzenet és hol kezdődhet a manipulatív tartalom.

 

Végül felhívta a figyelmet az időseket az elmúlt években hírhedten sokat ért „támadásokra” is, amelyek a különböző termékbemutatókon történtek. Igaz ezekre vonatkozóan született szabályozás, azonban korábban tényszerűen számos visszaélés és megtévesztés áldozatai lettek a szépkorúak az ilyen rendezvényeken. „Éppen az elmúlt napokban hozta le az egyik napilap, hogy egy ilyen termékbemutatón halálos kórt hazudtak a résztvevőknek”.

 

 

 

Legutóbbi összejövetelünkön a Szivárvány Óvodába járó gyermekek adtak népzenés műsort. A kedves előadás után Hegedűs Zoltán kommunikációs szakember a reklámok és a média manipulatív veszélyeiről beszélt.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.