2020. július 11., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Novák Katalin: családbarát országot építünk

Főoldal>Közélet>Novák Katalin: családbarát országot építünk
 
Írta: Szerk.
2015. október 07. 13:15
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A család érték és védendő, s az értékek mellett ki kell állni – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a szeptemberi kispesti Polgári Klubban tartott előadásán. Novák Katalin beszámolt az elmúlt időszak családokat támogató intézkedéseiről is.

A demográfiai folyamatok megfordítása, a népességcsökkenés megállítása érdekében számos lépést megtett a kormány az elmúlt öt évben – mondta Novák Katalin kispesti előadásán. Ehhez pedig szerinte el kell érni, hogy a vágyott gyermekek ténylegesen megszülessenek, ezért minden akadályt el kell gördíteni a fiatalok gyermekvállalása elől.

 

Idén 816 milliárd forintot, a jövő évre már 837 milliárdot fordít a kormány a gyermekeket nevelő családok közvetlen pénzbeli ellátásaira és támogatására. De fontos a családi adókedvezmény is, amely 2014. óta a személyi jövedelemadó mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékokból is érvényesíthető. 2014-ben 232,8 milliárd forint értékben érvényesítették is ezt a családok, s az idei évre 240 milliárd az előirányzat – sorolta az intézkedéseket az államtitkár. 

 

A kormány intézkedései közé tartozik még a GYED extra, a munkahelyvédelmi akcióterv, a kisgyermekes anyák részmunkaidős foglalkoztatása, az ingyenes óvodai és bölcsődei étkezés. Ilyen az általános iskolák első három évfolyama számára biztosított ingyenes tankönyvellátás, amely 2016-ra már az egész alsó tagozat számára elérhető lesz. 

 

Ilyen eredmény a kormány által kiírt „Családbarát Ország 2015” program is, amelynek keretében három oldalról próbálják támogatni a családokat: segítik egyrészt a gyermekeket és családokat középpontba helyező tevékenységeket, másrészt a nők érvényesülését, harmadrészt pedig a generációk közötti együttműködést.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.