2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyereséges, mégis szétesik

Főoldal>Közérdekű>Nyereséges, mégis szétesik
 
Írta: Szerk.
2017. május 09. 09:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Gajda Péter szerint a Kossuth téri piac csak viszi a pénzt, az önkormányzat számai azonban cáfolják a polgármester kijelentését, a dokumentumok alapján ugyanis 158 millió forint nyereséget termelt a piac az elmúlt hat évben az önkormányzatnak. Gajda kijelentésén a kereskedők is felháborodtak, és újabb nyílt levélben szólították fel a polgármestert, tegye rendbe a piacot. A leromlott állapotú vásártéren közben újabb baleset történt; egy hölgy kátyúba lépve bokacsontját törte.

Gajda állításával szemben a piac 158 millió forint bérleti díjbevételt termelt az önkormányzatnak. A kereskedők felszólították Gajdát: tegye végre rendbe a piacot!

 

Egy hónapon belül a második nyílt levelet tették közzé a piaci kereskedők, amelyben úgy fogalmaznak: megdöbbenéssel hallgatták Gajda Péter (MSZP) polgármestert, miszerint veszteséges a piac. Ám a 2015. évi elszámolásból kiderült, igenis lehet nyereségesen működtetni. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok 2010-ig visszamenőleg kikérte a piac pénzügyi mérlegeit, amelyekből látszik: nemhogy veszteséges, épp ellenkezőleg, az elmúlt hat évben 158 millió forint profitot termelt Kispest központi piaca. A képviselő szerint ez már alapot képezhetett volna arra, hogy megkezdjék a piac felújítását, de nem tették. Dódity Gabriella évek óta szorgalmazza, hogy mielőbb kezdje meg az önkormányzat a piac rendbetételét. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője másfél évvel ezelőtt előterjesztést nyújtott be, de azt nyolc hónapon át napirendre sem vették; most is csak látszatintézkedések zajlanak, érdemi munka egyelőre nem látszódik. Gajda kommunikációs trükkökkel igyekszik elterelni a lényegről a figyelmet.

 

Amíg a baloldali városvetés az időt húzza, a piacon egyre több a baleset, naponta bukdácsolnak az emberek a feltöredezett aszfalton. Néhány hete egy hölgy kátyúba lépett, és eltört a bokacsontja. Mindemellett a korszerűtlen piacon esőzés esetén a vásárlók nyakába ömlik a víz. – Minősíthetetlen, ahogy a kátyúkat betömték, mert minden évben újra kell javítani. Van, hogy vízzel teli gödörbe öntik az aszfaltot. A 2015-ben a kátyúk javítására költött 730.420 forint pénzkidobás volt, mert a javítás nem tartott tovább egy hónapnál. Úgy tudjuk, a rosszul kijavított gödrökben többen elestek, van, akinek kificamodott a lába, emiatt kártérítést is kellett fizetni – sorolták nyílt levelükben a kereskedők. Azt is hozzátették: a több évtizede a piacon dolgozó kereskedők egyike sem látott még műszaki ellenőrt, aki az elvégzett munkákat átvette, vagy ellenőrizte volna.

 

A nyílt levélben a kereskedők arra is kitértek, hogy 8,4 millió forint a piaci wc felújítására nonszensz, ebből az összegből Kispesten akkoriban már egy kisebb lakást lehetett venni. Elárulták, hogy az egér és csótányirtás mindössze annyiból állt, hogy kaptak standonként két doboz egérirtót.

 

Nagy dolog: 8,4 millióból újította fel az MSZP-hez közeli cég

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.