2019. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ragyognak a Gyöngyszemek

Főoldal>Kedvcsináló>Ragyognak a Gyöngyszemek
 
Írta: Szerk.
2018. november 14. 14:45
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A fogyatékossággal élőket gondozó, családjaikat segítő kispesti Gyöngyszemek Alapítvány szeretettel várja az érdeklődőket következő színdarabjára, november 21-én 18 órától a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődésházba.

– A Mese a Jószívű madárról legfőbb üzenete a szeretet. Mondanivalójával arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a nálunk gyengébbeket mindig segítsük meg, sose támadjuk – mondta lapunknak Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány kuratóriumának tagja. Ennek a mindennapokba való beillesztéséhez – tette hozzá – pedig a szeretet a legfőbb eszköz. Ebből fakad az önzetlen segítés, a rászorultak támogatásának és a gyengébbek megvédésének szándéka is.

 

Ez már a második színdarabja volt az alapítványnak, a legutóbbit, a Néma énekest októberben mutatták be, szintén a KMO-ban:

 

– A Néma énekes című előadásunkban középsúlyos értelmi fogyatékos és egészséges fiatalok közösen vettek részt. Ezzel arra szerettük volna felhívni a figyelmet velünk is bármikor megtörténhet az, hogy egyrészt fogyatékossággal élők mellé sodor az élet, akiknek segítő kezet kell nyújtanunk; másrészt, hogy bármikor történhet az életünkben olyan esemény, amelynek következtében akár mi is fogyatékossá válhatunk – mondta Katalin. – A résztvevő egészséges fiatalok nagyon magukénak érezték ezt az üzenetet, sokan közülük nálunk szeretnék eltölteni az érettségi feltételéül szabott 40 órás önkéntes munkát – fejezte ki örömét.

 

 

Minden segítség jól jön

Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona Gyöngyszemek Alapítvány a nappalokat gyakorlatilag 30 órássá alakítva dolgozik a kispesti fogyatékossággal élők támogatásán, gondozásán. Feladatvállalásuk azonban ezen is túlmutat: a fogyatékossággal élőket nevelő családokat is szeretnék tehermentesíteni, hiszen egy autizmussal érintett gyermek nevelése mondhatni 24 órás készenlétet igényel. Ezért is döntöttek úgy, hogy a tavaly Dódity Gabriella és a Kispesti Társaskör tagjai által összegyűjtött 157 ezer forintos adományt, valamint a dr. György István jótékonysági koncertje felajánlásaiból kapott támogatást kiegészítve idén táborozni viszik a fiatalokat. Emellett számos programot, Farsangot és Adventi estet is szerveznek nekik, amelyeket szintén támogatnak Dódity Gabrielláék.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.