2020. november 01., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendbe hozzák az Ady Endre utat

Főoldal>Közélet>Rendbe hozzák az Ady Endre utat
 
Írta: Pászti András
2013. február 09. 12:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szombat reggel régóta várt kép fogadta az autósokat az Ady Endre út Határ úthoz közel eső szakaszán: útépítők dolgoznak a kritikus állapotú úttest újraaszfaltozásán. Az építkezéssel kapcsolatban György István főpolgármester-helyettestől megtudtuk, a mostani kátyúmentesítést nyáron teljes útburkolatcsere követi majd.

 

Az elmúlt évtizedek során erősen leromlott állapotú, toldozott-foldozott Ady Endre úton közlekedő autósok számára az idei télen is sok bosszúságot okoztak az egyre szaporodó kátyúk. Ezeket most új módszerrel tünteti el a BKK-Közút – tudtuk meg Almássy Kornél vezérigazgatótól, aki hozzátette: a rengeteg kátyú, és a korábbi toldozás-foldozás miatt a legrosszabb állapotú szakaszokon az egyes hibák javítgatásánál gazdaságosabb, ha teljes szélességben újraaszfaltozzák az úttestet. Az eddigi kátyúzások során csak pár napra-hétre oldódott meg a probléma, hiszen az illesztésekbe és repedésekbe beszivárgó víz éjjel megfagy, és a betemetett kátyú mellett újabb hiba keletkezik. Most annyi kátyút kellene egyesével betemetni, hogy jobban megéri, ha teljes szélességben felmarjuk és újraterítjük az aszfaltot, így tartósabb és simább útburkolatot kapnak az autósok – ismertette a Határ út és a Rendőrség között végzett munkálatok részleteit Almássy Kornél.

 

Nyáron kezdődhet a teljes felújítás

 

A munkálatokat személyesen megtekintő György István főpolgármester-helyettes további jó hírekkel szolgált: az idei költségvetésben várhatóan az Ady Endre út egy kilométeres szakaszának teljes újraaszfaltozására biztosít majd forrást a Fővárosi Önkormányzat. A Határ út és a Rákóczi út között mindkét irányban felmarják a töredezett aszfaltot, és új burkolatot kap az úttest, – közölte György István, majd hozzátette, a következő években Európai Uniós forrásból a Főváros felújítja, és a Havanna lakótelepen át a Gloriett telepig 2,7 kilométerrel meg is hosszabbítja a 42-es villamos pályáját, ahol új, alacsonypadlós járművek is forgalomba állhatnak majd.

 

 

György István főpolgármester-helyettest Almássy Kornél, a BKK Közút vezérigazgatója tájékoztatja a felújítás részleteiről (a képre kattintva galéria nyílik)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.