2021. január 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Segítsünk egy aláírással

Főoldal>Közérdekű>Segítsünk egy aláírással
 
Írta: Szerk.
2020. március 20. 10:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sokat tehetünk Székelyföldért, vagy a Csallóközért is, ha aláírjuk nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezést a www.nemzetiregiok.eu oldalon. Május 7-ig kell összegyűlnie a szükséges támogatói aláírásoknak, amely lassabban gyűlik a járvány miatt. Szánjunk néhány percet rá és az otthon biztonságában töltsük ki minél többen, hiszen nagyon fontos ügyről van szó.

Egy aláírással, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által tavaly májusban kezdeményezett nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés aláírásával néhány perc alatt sokat tehetünk a trianoni határainkon kívül rekedt magyarokért, de az Európa-szerte más, a helyi többséghez képest kisebbséget alkotó, de jelentős számban, összefüggő területen élő nemzeti közösségért is. E kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió fordítson kiemelt figyelmet a fejlesztéspolitikáján belül az olyan nemzeti, nyelvi, kulturális sajátosságokat őrző régiókra, mint amilyen például Székelyföld, vagy a Csallóköz. Az interneten, a www.nemzetiregiok.eu oldalra kattintva bárki aláírhatja és támogathatja e célt.

 

 

Ahhoz, hogy az Európai Unió napirendre vegye a kérdést, 2020. május 7-ig 1 millió aláírásnak kell összegyűlnie. A magyar Országgyűlés elfogadott nemrégiben egy határozatot, amely támogatja e nemzeti régiók védelmében indult polgári kezdeményezést, és ez új lendületet adhat az aláírásgyűjtésnek, de fontos, hogy mindannyian, akik tehetjük és egyetértünk vele, tevőlegesen is bekapcsolódjunk. Most azonban a koronavírus okozta járványhelyzetben lassabban gyűlnek a támogatói aláírások. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy ezt mindenki, aki egyetért a kezdeményezéssel, néhány perc alatt, az otthon biztonságában kitöltheti és aláírhatja az ívet interneten keresztül.

 

 

Ez különösen fontos ügy a magyar nemzet egésze számára, főképpen a nemzeti összetartozás évében, a trianoni diktátum 100. évfordulója felé haladva. Az elmúlt 100 év bebizonyította, hogy az anyaországon kívül rekedt magyarság, nagy nehézségek, megpróbáltatások és sajnos támadások ellenére meg tudta őrizni magyarságát. Ami nem kis teljesítmény. Ha összegyűlik a szükséges aláírás, az állampolgárok rá tudják kényszeríteni az Európai Uniót és intézményeit, hogy foglalkozzanak a kérdéssel.

 

Főkép: Wikipédia

Felhívás: Hír TV

Fotó: Pixabay

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.