2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sportos indulás

Főoldal>Közülünk>Sportos indulás
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. február 01. 09:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten több sporttelep is található, amelyek üzemeltetését a 2011 februárjában megalapított Kispesti Sport Nonprofit Kft.-re bízta Kispest Önkormányzata. A feladatokról és az elmúlt egy év eredményeiről, tapasztalatairól Tóth András ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Kispest.info: Mi a Kispesti Sport Nonprofit Kft. első évének legfontosabb eredménye?


TÓTH ANDRÁS: Véleményem szerint az, hogy az utóbbi évekhez képest napjainkban mind többen látogatják a kispesti sporttelepeket. Köszönhető ez annak, hogy a munkát a sporttelepek rendbehozatalával kezdtük. Ennek a munkának természetesen még nem értünk a végére, hiszen ez egy többéves feladat, de az első eredmények már láthatóak, és nyilván ez is szimpatikussá teszi a létesítményeket az itt élők körében. A legtöbb sportolásra alkalmas terület ugyanis meglehetősen leromlott állapotban volt, az elmúlt évek során nem sok figyelmet fordított ezekre a városvezetés, ezért ezeket a helyeket nem szívesen használták sportolásra a kispestiek. A tavalyi évben az előző évek kiadásainak növekedése nélkül értünk el véleményem szerint
látványos fejlesztéseket az önkormányzati sporttelepeken.

Milyen változtatásokat kellett végrehajtani a sporttelepeken?


TÓTH ANDRÁS: A Zoltán utcai sportcentrum üzemeltetését egy bérleti szerződés keretein belül átadtuk a Tenisz.hu Kft.-nek, aki komoly fejlesztéseket vállalt. 2011 végére kialakították a pályák világítását, a büfét és az irodát teljesen felújították, négy pályát pedig sátorral fedtek le a téli szezonra. Sajnos a beruházások során nagyon sok szabálytalanságból és hanyagságból eredő problémába ütköztünk, amelyekről az átadás során nem volt tudomásunk. A nehézségek ellenére a munka nem áll meg, a bérleti szerződésben vállalt feladatok határidő előtt teljesülnek, s lassan újjáéled a teniszélet Wekerlén. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a közeli iskolákból kijárnak a fiatalok a pályára a testnevelés óra keretein belül. Az igénybe vehető szolgáltatások száma is egyre nő, tavasszal pedig különböző versenyekre is számítani lehet.

Mi a helyzet az Önkormányzati Sportteleppel?


TÓTH ANDRÁS: A Katona József utcában található sporttelep még rosszabb állapotban volt, mint a Zoltán utcai. Sajnos az előre nem látott költségek, különösen a karbantartási díjak nagyon magasak az épületek katasztrofális állapota miatt. A telepen a legfontosabb lépéseket megtettük, kívülről lefestettük a főépületet, felújítottuk a mosdókat, megnyitott a gördeszka park és megkezdtük rendbe tenni a labdarúgó pályát is. Ezzel párhuzamosan szerencsére egyre több sportklub és egyéni sportoló jelent meg a telepen, ami az előző évekhez képest nagy előrelépés. Fel vagyunk készülve már a tavaszi szezonra is, minden sportolni vágyót szeretettel várunk.

Milyen célokkal vágnak neki az új évnek?


 TÓTH ANDRÁS: A Sport Kft. legfőbb feladata 2012-ben az lesz, hogy állandó és megbízható látogatói kört alakítson ki a két telepen. Az első lépés így tehát az, hogy a kispesti lakosság megismerje a sporttelepek életét. Fontos, hogy a vendégeinket olyan tiszta, rendezett terület fogadja, ahova öröm számukra visszatérni. A szolgáltatások körének növekedését meg kell tartani: működő büfé mellett különböző ingyenesen látogatható bemutató edzések, számos hirdető egyesület és akár új sporteszközök jelenthetik az előrelépést a 2012-es évben.
 

 

Névjegy
Tóth András Kálmán
1985-ben született
Az ELTE angol és a Testnevelési Főiskola sportmenedzser szakán diplomázott
2011 óta a Kispesti Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója
Vízilabdázni és focizni szeret.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.