2019. szeptember 18., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tarlós István éjszakai repülési tilalmat vezetne be

Főoldal>Közérdekű>Tarlós István éjszakai repülési tilalmat vezetne be
 
Írta: Szerk.
2019. február 22. 11:03
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb lépést tett Tarlós István főpolgármester a tavaly augusztus óta, a repülőgépek új felszállási útvonala miatt megnövekedett zajterhelés csökkentése érdekében. Legutóbb az InfoRádiónak nyilatkozva azt mondta a főpolgármester, hogy szeretné elérni, ha éjszakára repülési tilalmat vezetnének be. A megnövekedett zaj a kispestieket is egyre inkább érinti, a baloldali városvezetők, Gajda Péter (MSZP) polgármester és Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) országgyűlési képviselő mégsem képviselte a kerületiek érdekeit a Fővárosi Önkormányzatban tartott egyeztetésen, azon ugyanis nem vettek részt.

Miközben Kispest baloldali városvezetése még csak most kezdi el felvenni a kapcsolatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel, a légi irányításban érintett HungaroControl  Zrt.-vel, valamint a Repülőteret működtető Budapest Airport Zrt.-vel, Budapest Főpolgármestere már a környező kerületek vezetőivel történt egyeztetések után arról beszélt, hogy elsőként azt szeretné elérni, hogy éjszakai repülési tilalmat vezessenek be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ahogyan fogalmazott, a Közfejlesztések Tanácsa legutóbbi, csütörtöki ülésén az egyik legfontosabb kérdés volt a repülőgépek okozta zajszennyezés kezelése. Tarlós István itt azt kérte, hogy legyen teljes repülési tilalom éjfél és hajnali 5 között, változtassanak a berepülési útvonalon, a zajszennyezést másképp mérjék, és az ellenőrzést vegye át a közlekedési hatóság. A főpolgármester azt is hozzátette, hogy reméli, legalább a repülési tilalom megvalósulhat egy éven belül, de inkább korábban.

 

A többi kerület időben lépett

Bár Kispestet is érinti a megnövekedett zajterhelés, a kerület baloldali városvezetése csak az idei, februári képviselő-testületi ülésen fogadott el egy nyolc, egy mondatos amolyan cselekvési tervet, amelynek több pontja is arról szól, hogy kikkel veszik fel a kapcsolatot. Gajda Péter (MSZP) polgármester és Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) országgyűlési képviselő egyébként nem vett részt azon az egyeztetésen, amelyen Tarlós István kezdeményezésére a környező kerületek vezetői is jelen voltak, és a konkrét lépésekről egyeztettek februárban. A környező kerületek vezetői egyébként már tavaly nyár végén léptek elsőként az ügyben: Kőbánya is csatlakozott a XVIII. kerület petíciójához, amelyben arra kérték a HungaroControlt, hogy ne vezessen be olyan eljárásokat, amelyek a környéken élőket hátrányosan érintik. Ugyanis a tavaly augusztus 16-án bevezetett új indulási eljárás közelebb hozta a gépeket a lakott területek fölé, csaknem 50 ezer ember életét megkeserítve.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint Tarlós István és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter folytatja és felgyorsítja a már korábban megkezdett egyeztetéseket a Liszt Ferenc-repülőtér zajszennyezésével kapcsolatos lakossági panaszok rendezése érdekében.    

 

Fotó/Illusztráció: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.