2021. január 27., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tavaszra elkészül a Csokonai utcai gyermekrendelő

Főoldal>Közélet>Tavaszra elkészül a Csokonai utcai gyermekrendelő
 
Írta: Szerk.
2021. január 18. 13:05
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ha minden a tervek szerint halad, márciustól már az új Csokonai utcai gyermekrendelőben fogadják azokat a gyógyulni kívánó gyermekeket, akiknek körzeti orvosaik eddig a Kispesti Egészségügyi Intézetben tartották háziorvosi rendelésüket. Az átalakítás az egészségügyi intézet Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos által megkezdett kerületi egészségügyi fejlesztési program részeként valósult meg. A helyi egészségügyi bővítéshez a kormány közel egymilliárd forintos támogatást adott.

Márciustól fogadhat betegeket az új Csokonai utcai házi gyermekorvosi rendelő, amelynek kialakítására azért volt szükség, mert az eddigi helyén a Kispesti Egészségügyi Intézetben új radiológiai diagnosztikai központot alakítottak ki. Az egykori Csokonai utcai Civil Ház épületében négy rendelőt, egy-egy tanácsadó helyiséget, orvosi szobát, vizsgálót, diszpécserszobát, beteg- és tanácsadói várót, valamint öltözőt és mellékhelyiségeket alakítottak ki. A teljes körű átalakítás 130 millió forintba került.

 

Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője lapunknak örömét fejezte ki az új rendelő megépítésével kapcsolatban. A kormánypárti képviselő Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos főigazgatónak külön köszönetet mondott.

 

- A főigazgató asszony kiválóan menedzseli a Kispesti Egészségügyi Intézetben megvalósuló fejlesztéseket és átalakításokat. Az Egészséges Budapest Program tavalyi pályázatán Kispest az egyik legnagyobb összegű támogatást kapta, ezért köszönet jár a kormánynak és a főigazgató asszonynak és munkatársainak – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: a baloldali városvezetésnek majdnem sikerült elbaltáznia a rendkívül nagy összegű támogatás lehetőségét, de szerencsére többek közbenjárásával megmenekült a forrás Kispest számára.

 

 

 

Az új rendelő kialakítása a kerületi egészségügyi fejlesztési program Kispesti Egészségügyi Intézet átfogó fejlesztésének részeként valósult meg. A helyi egészségügyi bővítéshez a kormány közel egymilliárd forintos támogatást adott. Mint korábban megírtuk: tavaly a magyar kormány az Egészséges Budapest Program pályázatán keresztül 931 millió forint támogatást ítélt meg Kispest részére. Az első lépés 57 millió forintos, szintén állami forrásból már meg is valósult: a laboratóriumi részleg a második emeletről a földszintre költözött. Hamarosan a cukorbetegséggel élő páciensek számára egy új, széles szakmai portfólióval működő kardiometabolikus centrum is kiépül, amely tovább javítja majd a kispestiek egészségügyi ellátását. Továbbá megvalósulhat az egynapos sebészeti ellátás rendszere is.

 

 

 

Dódity Gabriella reméli, hogy a Csokonai utcai rendelő nem jut a Berzsenyi utcai intézmény sorsára. Mint ismeretes: hosszú időbe telt, mire az önkormányzat rendbe tette a Berzsenyi utcai rendelő folyamatosan széteső, balesetveszélyes lépcsőjét. Toldozták-foltozták, de valahogy sehogy sem sikerült a helyzetet megnyugtatóan megoldani. A gyermekrendelő felújítása kapcsán végre a lépcső is új burkolatot kapott. A Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője többször felhívta Gajda Péter (MSZP) polgármester figyelmét a balesetveszélyes lépcsőre, és fejlesztéspolitikai tanácsnokként javaslatokat adott a gyermekrendelő felújításával kapcsolatban. A javaslat tartalmazta a bejárat burkolását, illetve az épület előtti területet rendezését, füvesítését.

 

- Itt külön kértem, hogy az épület oldalában lévő kerékpártárolóktól sehova nem vezető járólapos utat is gondolják át, hiszen sokan a poros területen át közelítik meg a rendelőt. Akár a kerékpártároló áthelyezése is megoldást jelenthet. Örülök, hogy kérésemre a fekete korlátot újramázolták vidám kékre, a kerékpártárolótól sehova nem vezető utat rávezették a járdára, és a környezetet is nagyjából rendezték – számolt be korábban Dódity Gabriella.

 

fotó:facebook

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.