2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tehermentesíti a Határ utat is a tervezett új Duna-híd

Főoldal>Közérdekű>Tehermentesíti a Határ utat is a tervezett új Duna-híd
 
Írta: Szerk.
2018. április 21. 13:23
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Százezrek mindennapjait könnyíti majd meg a tervezett új Duna-híd, amely dél-Budát köti össze Csepellel - érintve Kispestet is -, és amelynek terveit a napokban hozták nyilvánosságra. Az előzetes felmérések szerint a kétszer három sávos híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat a Határ út forgalmából napi 10 ezer, az Üllői útéból pedig napi 8000 autót „vesz” majd át. Bár a részletes nyomvonalról még nem esett szó, de a korábbi elképzelést, amely szerint az erdőn át vezetne a többsávos út, már korábban elvetették.

Bemutatták a budai Galvani utcát és a pesti Illatos utat összekötő új Duna-híd nyertes pályázatát. A nemzetközi tervpályázatra 17 pályamű érkezett, amelyből a rotterdami Erasmus-hidat is megálmodó UNStudió és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium terve lett a befutó. A szakmai zsűri szerint ez a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, elegáns, harmonikus, és városképileg is a legkedvezőbb.

Fürjes Balázs, egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos elmondta, hogy az igazi munka most kezdődik. A terv részletes kidolgozása után következnek az engedélyeztetések, majd kezdődhet az építkezés. A hídon várhatóan 2028-nál előbb nem haladhatunk át.

Az új Duna-híd tervezését hosszú folyamat előzte meg. Az első elképzelések szerint a hídra a pesti oldalon becsatlakozó úthálózat kialakítása miatt jelentős mértékben csökkenteni kellett volna a zöldterületet a Határ út mellett, ez pedig nem aratott osztatlan sikert, ezért Kocsis Máté polgármester kezdeményezésére ezt a tervet már korábban elvetették. Itt egyébként a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. meg is kezdte az erdő fiatalítását, a több mint 60 éves fák helyére fiatalokat telepítenek.

Az viszont az előzetes felmérésekből már jól látszik, hogy jelentős terhet vesz majd le a jelenlegi úthálózatról a híd megépítése, a szakemberek szerint a Határ úton 10 ezer, az Üllői úton pedig 8 ezer autóval lesz kevesebb naponta.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.