2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?

Főoldal>Közérdekű>Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
Írta: Szerk.
2019. október 01. 16:45
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Feljelentette egy, az Almavirág tér felújítását végző alvállalkozó az MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férjét a rendőrségen, mert állítása szerint a neki pluszmunkáért jogosan járó, az önkormányzat által kifizetett 1,7 millió forintot az önkormányzati megbízásokkal kitömött Somogyi egyszerűen eltette. Történt mindez egy olyan önkormányzati felújítás kapcsán, amelyet nem is Somogyi László cége nyert el, a munkát mégis ő felügyelte. Az eredetileg 19 millió forintos önkormányzati megbízást egyébként jóval olcsóbban, 11,9 millió forintért adta tovább a nyertes cég az alvállalkozónak. Az ügybe Lackner Csaba MSZP-s képviselő is belekeveredett, az alvállalkozó állítja: nemcsak az árazást menedzselte a képviselő, hanem Lackner 2 milliót tett zsebre.
Öt millió forinton osztozkodott Lackner Csaba MSZP-s képviselő, a szintén MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné férje, valamit egy, az önkormányzattal kiviteli szerződést kötő cég vezetője az Almavirág tér 2015-ös felújításakor – állítja feljelentésében egy alvállalkozó, akit elmondása szerint azért, hogy meglegyen mindenkinek a „pénze”, a Wekerletelepért felelős tanácsnok, Somogyi Lászlóné képviselő férje - egyes hírek szerint volt férje -, Somogyi László megrövidítette őt 1,7 millió forinttal. Az önkormányzat még 2015-ben kötött szerződést az Almavirág tér felújítására a BAU-GÉP 2000 Kft-vel, a szerződést a Wekerlei Társaskör Egyesület is aláírta, hiszen a tér felújítására ők nyertek el 4 millió forintot a Nemzeti Kulturális Alaptól. Az alvállalkozó állítja, hogy a munkát előzetesen, a pályázati szakaszban a feljelentővel áraztatta be Lackner Csaba, alkudoztak is, hogy alacsonyabb legyen az ár, és vele is vitették be a későbbi nyertes BAU-GÉP 2000 Kft. pályázati anyagát az önkormányzathoz, mintha pontosan tudták volna, hogy a BAU-GÉP 2000 Kft. nem fog ténylegesen munkát végezni az Almavirág téren.
 
Továbbadták a munkát kevesebb pénzért
A furcsán menedzselt pályázat végén a munkát a BAU-GÉP 2000 Kft. nyerte el az önkormányzattól közel 19 millió forintért, majd szinte ugyanazzal a szerződéses szöveggel továbbadták a megbízást a feljelentő cégének 11,9 millió forintért, vagyis több millió forint tűnt el úgy, hogy még egy kapavágás sem történt. A munka az ő cégének, azaz az alvállalkozónak átadása után osztozkodásra, „csupán” 3 millió forint maradt – állítja a férfi, aki szerint Lackner 2 milliót, a BAU-GÉP 2000 Kft. pedig egymilliót tett zsebre az imént említett 3 millió forintból,
mivel Somogyinak így nem maradt, ő eltett az önkormányzat által kifizetett, az alvállalkozónak a többletmunkáért jogosan járó 1,7 millió forintot. Vagyis állítja: őt ennyivel károsította meg az önkormányzati munkát a háttérben irányító Somogyi.
 
Furcsán menedzselt felújítás
Az alvállalkozó elmondása szerint Somogyi Lászlóval, valamint Lackner Csaba önkormányzati képviselővel tartotta a kapcsolatot a felújítás során, holott Somogyinak hivatalosan semmi köze nem volt a felújításhoz, képviselőnek pedig végképp nem szabad, hogy köze legyen egy beruházás beárazásához. De
a férfi feljelentése szerint Somogyi Lászlónéval is egyeztetett több ízben, aki a férfi állítása szerint az Anildia és a Compassion Kft. pénzügyeit is intézte. Mint ismeretes, az Anildia Kft-ben Somogyiné 2014-ig tag is volt. A férfi arról is beszélt, hogy Somogyiné még azt is előadta, hogy mennyi éhes szájat kell etetni, és Gajda Péterhez kell igazodniuk, amit ő mond, azt kell tenniük.
A rendőrségi 
eljárás folyamatban van, a BRFK korrupcióellenes osztálya vizsgálja az ügyet. Természetesen az állítások valóságtartalmát a nyomozás hivatott megállapítani, így kíváncsian várjuk annak eredményét. Kérdéseinket elküldtük Lackner Csabának és Somogyi Lászlónénak is, lapzártánkig nem érkezett meg a válaszuk. Amint megkapjuk a válaszokat, cikkünket frissítjük.
1 Hozzászólás
1.István2019. október 01., kedd 22:42:52
Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.