2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.711ba8bb2fd2.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.971835b0d10d.jpg]

Tovább nő a rendőrök fizetése, új rendőrautók Kispestnek

Főoldal>Közérdekű>Tovább nő a rendőrök fizetése, új rendőrautók Kispestnek
 
Írta: Szerk.
2018. január 05. 12:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb 5%-kal nő idén a rendőrök illetménye. Arendvédelmi dolgozók fizetése 2015 és 2019 között – több ütemben - átlagosan 50%-kal emelkedik. A mostani béremelésre 14,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A kormány emellett a munkakörülmények javítására is törekszik, így közel 33,7 milliárd forint értékben, több mint 2600 új szolgálati gépkocsival bővíti a rendőrségi állományt, amelyből 4 autót a kispesti rendőrök használhatnak. Óriási segítség ez a kerületnek, hiszen van olyan kocsi, amely már 18 éves.

A kormány célja, hogy a magyar családok biztonságát védő rendőrök anyagi megbecsülése javuljon, a fiatalok számára pedig vonzóbb legyen a rendvédelmi életpálya. Az idei emelés már a negyedik ütem. Vagyis, egy tízéves szolgálati viszonnyal és felsőfokú végzettséggel rendelkező főnyomozó 2015-ben 302 ezer forintot keresett, 2018. január 1-tőlez már 449 ezer Ft jelent. A középfokú végzettségű tiszthelyettesek esetében egy 15 éves szolgálati viszonnyal rendelkező járőrvezető 2015-ben 215 ezer Ft-ot keresett, 2018. január 1-i havi illetménye 320 ezer Ft-ra emelkedik.

 

Az emelésen felül 2018. január 1-jétől lehetővé válik a rendőri állomány fizetési fokozatban történő előresorolása is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok a rendőrök, akik az új munkaköri rendszer szerinti előresoroláshoz szükséges feltételekkel rendelkeznek, további illetményemelésben részesülhetnek.A megújított teljesítményértékeléshez kapcsolódóan 2018-ban is lehetővé válik a teljesítményjuttatás kifizetése a magas színvonalú rendőri szolgálatellátás anyagi elismeréseként, amelyre a kormány 12 milliárd forintot biztosított.

 

A 2018-as költségvetésben a rendvédelmi szervek támogatására, fejlesztésre62 milliárd forinttal több áll rendelkezésre, mint 2017-ben. Ennek köszönhetően országosan mintegy 2600 új szolgálati járművel bővül a rendőrségi állomány, amelyből 4 autót a XIX. kerületi Rendőrkapitányság kapott meg. A Skoda Octavia kombi típusú járművek óriási segítséget jelentenek, hiszen a kerületnek van olyan autója, ami bizony már 18 éves.

 

 

Az autók a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek. Számos vezetést segítő, támogató rendszer megtalálható bennük, közepes vagy nagy teljesítményű motorral felszereltek, 120-245 lóerősek.Biztosított hozzájuk a téli és a nyári gumiabroncs, az üzembiztonság érdekében pedig 5 évre vagy 200 ezer kilométeres futásteljesítményre szóló szervízcsomagot is biztosítanak. A gépkocsikra új típusú, led-technikán alapuló, szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. Az új gépjárművek megérkezésével a rendőri személygépkocsik átlagos életkora 6,4 évről 2,4 évre csökkent.

 

2017-ben több mint 7000 rendőrrel több szolgál Magyarországon, mint 2010-ben. Ez idő alatt már 6837 új gépkocsit adtak át. A határőrizeti feladatok támogatására 17 mobil hőképfelderítő eszközt vásárolt a rendőrség 1,2 milliárd forint értékben nemzeti költségvetési forrásból, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága pedig 10 nagy teljesítményű Skoda Octavia RS típusú szolgálati gépkocsit szerzett be az autópályán szolgálatot ellátó állomány részére.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.