2018. október 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább nő a rendőrök fizetése, új rendőrautók Kispestnek

Főoldal>Közérdekű>Tovább nő a rendőrök fizetése, új rendőrautók Kispestnek
 
Írta: Szerk.
2018. január 05. 12:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb 5%-kal nő idén a rendőrök illetménye. Arendvédelmi dolgozók fizetése 2015 és 2019 között – több ütemben - átlagosan 50%-kal emelkedik. A mostani béremelésre 14,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A kormány emellett a munkakörülmények javítására is törekszik, így közel 33,7 milliárd forint értékben, több mint 2600 új szolgálati gépkocsival bővíti a rendőrségi állományt, amelyből 4 autót a kispesti rendőrök használhatnak. Óriási segítség ez a kerületnek, hiszen van olyan kocsi, amely már 18 éves.

A kormány célja, hogy a magyar családok biztonságát védő rendőrök anyagi megbecsülése javuljon, a fiatalok számára pedig vonzóbb legyen a rendvédelmi életpálya. Az idei emelés már a negyedik ütem. Vagyis, egy tízéves szolgálati viszonnyal és felsőfokú végzettséggel rendelkező főnyomozó 2015-ben 302 ezer forintot keresett, 2018. január 1-tőlez már 449 ezer Ft jelent. A középfokú végzettségű tiszthelyettesek esetében egy 15 éves szolgálati viszonnyal rendelkező járőrvezető 2015-ben 215 ezer Ft-ot keresett, 2018. január 1-i havi illetménye 320 ezer Ft-ra emelkedik.

 

Az emelésen felül 2018. január 1-jétől lehetővé válik a rendőri állomány fizetési fokozatban történő előresorolása is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok a rendőrök, akik az új munkaköri rendszer szerinti előresoroláshoz szükséges feltételekkel rendelkeznek, további illetményemelésben részesülhetnek.A megújított teljesítményértékeléshez kapcsolódóan 2018-ban is lehetővé válik a teljesítményjuttatás kifizetése a magas színvonalú rendőri szolgálatellátás anyagi elismeréseként, amelyre a kormány 12 milliárd forintot biztosított.

 

A 2018-as költségvetésben a rendvédelmi szervek támogatására, fejlesztésre62 milliárd forinttal több áll rendelkezésre, mint 2017-ben. Ennek köszönhetően országosan mintegy 2600 új szolgálati járművel bővül a rendőrségi állomány, amelyből 4 autót a XIX. kerületi Rendőrkapitányság kapott meg. A Skoda Octavia kombi típusú járművek óriási segítséget jelentenek, hiszen a kerületnek van olyan autója, ami bizony már 18 éves.

 

 

Az autók a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek. Számos vezetést segítő, támogató rendszer megtalálható bennük, közepes vagy nagy teljesítményű motorral felszereltek, 120-245 lóerősek.Biztosított hozzájuk a téli és a nyári gumiabroncs, az üzembiztonság érdekében pedig 5 évre vagy 200 ezer kilométeres futásteljesítményre szóló szervízcsomagot is biztosítanak. A gépkocsikra új típusú, led-technikán alapuló, szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. Az új gépjárművek megérkezésével a rendőri személygépkocsik átlagos életkora 6,4 évről 2,4 évre csökkent.

 

2017-ben több mint 7000 rendőrrel több szolgál Magyarországon, mint 2010-ben. Ez idő alatt már 6837 új gépkocsit adtak át. A határőrizeti feladatok támogatására 17 mobil hőképfelderítő eszközt vásárolt a rendőrség 1,2 milliárd forint értékben nemzeti költségvetési forrásból, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága pedig 10 nagy teljesítményű Skoda Octavia RS típusú szolgálati gépkocsit szerzett be az autópályán szolgálatot ellátó állomány részére.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.