2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb rettenetes állapotú önkormányzati lakásra derült fény, beteg idős emberek laknak benne

Főoldal>Közérdekű>Újabb rettenetes állapotú önkormányzati lakásra derült fény, beteg idős emberek laknak benne
 
Írta: Szerk.
2020. november 28. 11:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy korábbi elfagyás miatt nincs víz abban az önkormányzati lakásban, amelyben egy félig lebénult idős férfi, és gyógyíthatatlan beteg felesége lakik. A másfél méteres szakaszon hiányzó vízcsövet máig nem pótolta a vagyonkezelő. De meleg víz, vagy fűtés sincs a lakásban, amelyért a bérleti díjat beszedi a Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vezette vagyonkezelő. A kispesti önkormányzati lakások ügyében évek óta nem lehet tisztán látni: a városvezetés sokáig azt sem volt hajlandó elmondani, mennyi lakás van. Volt olyan helyzet is, hogy egy rászoruló azért nem kapott lakást, mert a városvezetés azt mondta, „nincs”, majd a média nyomására mégis lett. De azok a fontos kérdések is felvetődnek, hogy mikor járt utoljára bérleményellenőr a kérdéses ingatlanban, vagy esetleg járt, jelentette az állapotokat, csak ezzel sem foglalkozott Kránitz Krisztián igazgató? És miért nem segítenek a bent lakó idős, beteg párnak?

Újabb csontváz dőlt ki a szekrényből a hosszú évek óta feszültségeket okozó, és átláthatatlanságot sejtető kispesti önkormányzati lakásállománnyal kapcsolatban, ami egyben újabb sötét árnyékot vet a Lackner-féle korrupciógyanús felvételeken csak „Miszter 40 Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián (MSZP) vezette vagyonkezelőre.

 

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő ugyanis három újabb, a látott képek alapján siralmas állapotú önkormányzati lakásra hívta fel a figyelmet, miután Fekete Márkkal megnézték az ingatlanokat.  

 

– A házban három önkormányzati lakás van, kettő évek óta üresen áll, esik szét; ezekről látható a legtöbb belső kép. Az egyikből hét éve költözött ki, a másikban két évvel ezelőtt halt meg a bérlő. Mindez csak azért lényeges, mert „nincs üres lakás”, ugye... – utalt arra, hogy korábban volt, hogy azért nem kapott lakást egy rászoruló, mert az önkormányzat szerint nem volt üres lakás.

 

 

A harmadik lakásban pedig egy félig lebénult, felállni képtelen idős úr és gyógyíthatatlan beteg felesége él. De milyenben? – tette fel a szörnyű kérdést Dódity Gabriella.

Hát ilyenben:

 

 

– Az idős pár bérleményének fürdőszobájában nincs víz, a kinti csapból vett vízzel öntik le a wc-t. Úgy tudjuk, hogy mindez egy 1,5 méteres szakaszon hiányzó vízcső miatt van, amelyet elmondásuk szerint egy elfagyást követően nem pótolt a vagyonkezelő. A lakásban nincs meleg víz, a villanybojler, amelyet ők maguk vettek meg a vagyonkezelő helyett, sajnos elromlott, a villanytűzhelyen melegítenek vizet, hogy lavórban meg tudjanak mosakodni. A lakásban nincs fűtés, a szobában van egy kályha, azzal tüzelnek. Az idős hölgy behordja a kapuban felhalmozott bútorlapokat a szobába, ahol a felállni képtelen idős bácsi az ágyon ülve, az ölében aprítja össze azt, hogy fűteni tudjanak. És mindezért havonta bérleti díjat is fizetnek a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelőnek. 80 éven felüliek mindketten, kispesti őslakosok… – írta le a szörnyű valóságot Dódity Gabriella a szocialista Krántiz Krisztián vezette vagyonkezelőről.

 

A látottakkal kapcsolatban minden jóérzésű kispestiben felmerülhetnek azok a kérdések, amelyeket Dódity Gabriella írt le a bejegyzésében:

  • Mikor járt utoljára a vagyonkezelő bérleményellenőre ebben a lakásban?
  • Esetleg járt, jelentette az állapotokat, csak ezzel sem foglalkozott Kránitz Krisztián igazgató?
  • Miért nem javították meg a vízcsöveket? Miért nem cserélték le a villanybojlert? Hogyan lehet két idős ember önkormányzati bérleményét meleg víz nélkül hagyni?
  • Hogyan képesek elnézni két 80 év feletti idős embert ilyen körülmények között?
  • Senki nem szégyelli magát a vagyonkezelőnél, vagy a városvezetésben, ilyen lakásért bérleti díjat szedni?
  • A baloldali városvezetés nemrég tűzifát osztott, láthattuk a képeket. Mi alapján válogatják össze, hogy ki kap? Ők vajon miért nem kaptak?
  • Nemrég 454 kispesti kapott 20.000 forintos egyszeri, év végi támogatást az önkormányzattól. Ők vajon kapnak?
  • Az amúgy rendben van, hogy így néznek ki önkormányzati lakások? Nem, nem a bérlők lakták le azokat azt hiszem…
  • Amúgy az rendben van, hogy kettő és hét éve üresen áll ebben a házban két másik önkormányzati lakás? Tudnak róla egyáltalán, hogy ilyen is van?
  • Amúgy az rendben van, hogy szétrohad az önkormányzati vagyon?

A képviselőjelezte a helyzetet a városvezetésnek, és kérte a szocialista alpolgármestert, hogy segítsenek az idős embereken. Vinczek György erre ígéretet tett, és arról is tájékoztatott, hogy október végén voltak a helyszínen a szociális iroda munkatársai. Ezzel kapcsolatban Dódity Gabriella megjegyezte: ennek ellenére a november 19-ei bizottsági ülésen sem szerepelt semmiféle javaslat az idősek támogatását illetően, és a segítség eddig még nem érkezett meg.

 

 

– A kispesti baloldal vezette önkormányzatnak nemcsak az idős társainkra kellene jobban figyelnie, hanem végre az önkormányzati lakásállományt és vagyongazdálkodást is rendbe kellene tennie; ezt évek óta mondjuk. Az ilyen és ehhez hasonló ügyek miatt gondoljuk, hogy Kránitz Krisztián nemcsak méltatlan, hanem alkalmatlan is a vagyonkezelő vezetésére – hangsúlyozta Dódity Gabriella.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.