2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb segítség a szívbeteg fiúnak

Főoldal>Közülünk>Újabb segítség a szívbeteg fiúnak
 
Írta: Szerk.
2018. február 21. 15:31
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hónapokig hiába kért segítséget az önkormányzattól a szívátültetésre váró Bozsó Gyula, akinek megfelelő lakásra lett volna szüksége ahhoz, hogy felkerülhessen a szívtranszplantációs várólistára. Bár az állapota rosszabbodott és a szívklinika kongatta a vészharangokat, krízislakást csak azután kapott, hogy Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) nyilvánosságra hozta az esetet. Most Gajda Péterék (MSZP) megmentőként fotózkodnak a fiatalemberrel, miközben eddig azt tanácsolták, pályázzon bérlakásra.

Bozsó Gyula kálváriájáról elsőként számolt be lapunk, miután Dódity Gabriella képviselő Facebook posztjában bemutatta, hogy milyen reménytelen helyzetben van a szívátültetésre váró fiú. A 23 éves Gyula ugyanis addig nem kerülhet fel a szívtranszplantációs listára, amíg lakhatási körülményei nem alkalmasak steril szoba kialakítására. Márpedig a fiú jelenleg egy penészes, mosdó nélküli lakásban él az édesanyjával. Az önkormányzat szociális intézményében dolgozó édesanya tavaly nyáron járt először a városvezetésnél fiával segítséget kérve, de még azután sem kaptak krízislakást, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet októberben leírta, az önkormányzat és a polgármester segítségére van szükség.  Az önkormányzatnál azt javasolták nekik, pályázzanak szociális bérlakásra, miközben tudták, hogy egy ilyen kérelem átfutási ideje hónapokba is beletelik. Gyula helyzete azonban azonnali megoldást igényelt, hiszen a kardiológiai intézet leírta, állapota súlyosbodott. Lakáskérelmüket egyébként végül érvénytelennek minősítették.

Dódity Gabriella, amint megtudta, hogy mennyire súlyos a helyzet, ellátogatott a fiúhoz és levélben azonnali intézkedésre kérte a polgármestert, valamint Vinczek György alpolgármestert. Másnap érkezett a telefon: megkapja a krízislakást a fiú. Vagyis, 24 óra alatt sikerült Dódity Gabriella közbenjárásával megoldani a helyzetet, amely hosszú hónapok óta húzódott. Mivel Gyula nagyon gyenge, a képviselő bevitte őt Gajda Péter polgármesterhez, hogy aláírják a szerződést a lakásra, majd onnan egyenesen a családsegítőbe siettek, hogy leadják a papírokat, hogy Gyula mielőbb felkerülhessen a szívtranszplantációs listára. Bár Gyula ügye Dódity Gabriellának köszönhetően oldódik meg, Gajda Péterék most mégis megmentőként fotózkodnak a fiúval, holott hónapokig nem utalták ki neki a túlélését jelentő krízislakást.  

- Elvittem őt az Eötvös utcába is, megmutattam neki, hogy hol van az a lakás, amelynek felújítását az önkormányzat vállalta, amelyet ezúton is köszönök! A költözésben és a lakás berendezésében kollégáimmal segítünk, és megígértem neki, hogy veszünk egy új ágyat is. A Misszió Alapítvány az új lakás takarításában ajánlott segítséget, ezt is nagyon köszönöm! Ahogy mindenkinek, kivétel nélkül, aki bármit tett és tesz azért, hogy Gyula mielőbb újra teljes életet élhessen  - mondta el Dódity Gabriella, aki hozzátette: a szokásos évi farsangjukon újabb 170 ezer forint gyűlt össze a fiúnak, érkezett hűtőgép felajánlás is. 

Aki tárgyi adománnyal – bútorral, elektronikai eszközökkel – segítene Gyulának, a kispestitarsaskor@gmail.com e-mail címen jelezheti. Aki pénzzel segítené őt, Bozsó Gyula bankszámla száma: 11773195-00266925.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.