2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb támogatásokat kaphatnak a családok

Főoldal>Közérdekű>Újabb támogatásokat kaphatnak a családok
 
Írta: Szerk.
2017. május 24. 13:11
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A gyermekvállalást segítő újabb intézkedésekről dönt hamarosan a kormány. Ennek kapcsán több milliárd forinttal támogatják a munkahelyi bölcsődéket, és zökkenőmentes lesz a munkavállalás is - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Német Gazdasági Klub rendezvényén.

Legfőbb cél az anyák zökkenőmentes munkavállalása, és a munkahelyeken létesítendő bölcsődék kialakítása, amelyre 6 milliárd forintot szán a kormány. Ezen felül adókedvezményekkel is segíteni próbálják a munkahelyi bölcsődéket működtető vállalkozásokat – mondta az emberi erőforrások minisztere.

 

Azt szeretnék elérni, hogy azok a folyamatok, amelyek a családok erősítését hivatottak működtetni, a továbbiakban is folytatódhassanak, illetve bővüljenek a szülők munkaerőpiaci lehetőségei is. Németországban például a részmunkaidőben munkát vállaló anyák aránya 46%, míg itthon 7% - ezekből tudhatjuk azt is, hogy melyek azok az intézkedések, amelyek a családok helyzetének további javításához szükségesek.

 

Hazánk majd kétszer annyit fordít a családok támogatására, mint az OECD-országoknál megállapított átlag. Fontos megjegyezni, hogy ez az Európai Unióban a legmagasabb. Az Eurostat számai alapján Magyarország a 4. helyen áll azon országok listájában, amelyeknél a születésszám a gazdasági növekedéssel együtt emelkedik. „Ezeknek az eredményeknek a fenntartásához szükségesek az újabb intézkedések a családpolitikában” – mondta el Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. 

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.