2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra jogot sértettek Gajdáék?

Főoldal>Közélet>Újra jogot sértettek Gajdáék?
 
Írta: Szerk.
2019. július 15. 10:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Már többször bizonyította Gajda Péter (MSZP) polgármester, hogy mennyire fontos számára a kommunikáció, hiszen évente több száz milliót költ rá a kerület költségvetéséből, és a büdzsé évről-évre növekszik. A baloldali képviselők népszerűsítése érdekében a jogsértéstől sem riadt vissza az országgyűlési választás kampányában, és most nagyon úgy tűnik, hogy akár újabb jogsértés árán is, de biztos kezekben akarta tudni a kerületi önkormányzati újságok kiadását.

Megsértette a közbeszerzési törvényt, ezért jogorvoslati eljárást indított a XIX. kerületi önkormányzat ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság. A Közbeszerzési Hatóság egy állampolgári bejelentést követően kezdte el vizsgálni az önkormányzat 2017-ben kiírt közbeszerzési eljárását, mivel annak már az elején sejteni lehetett, hogy ki nyeri majd meg a Kispest újság, a Wekerle különkiadás és a Kertvárosi Hírek kiadására kiírt pályázatát. Az önkormányzat ugyanis három olyan céget hívott meg, amelyek közül kettő eleve nem felelt meg a saját maguk által támasztott követelményeknek. Az alkalmasság minimum követelményei között ugyanis az szerepelt, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt három évben legalább nettó 50 millió forint bevétellel kell rendelkeznie hasonló tevékenységből, azaz lakossági tájékoztatásból. Az V. kerületi Caliente Szolgáltató Kft. – a befutó –, a kispesti FRI Nyomda Szolgáltató Kft., valamint a XIV. kerületi Barrio Szolgáltató Kft. nyilvánosan elérhető adataiból egyértelműen kiderül, hogy a Caliente Szolgáltató Kft. az elmúlt három évben összesen 92 millió forint árbevételt produkált 2014-2016-ig, a másik két meghívott, az FRI Kft. bevétele azonban nem érte el a 10 millió forintot, a Barrio Kft. pedig 18 millió forintos bevétellel tette meg ajánlatát.

 

A jobboldal jelezte időben a problémát

A Fidesz-KDNP frakció már 2018 elején jelezte a törvényességért felelős jegyzőnél, hogy a pályázattal kapcsolatban több probléma is felmerült, így a kiíró vonja vissza azt, és ezzel egyidejűleg rendelkezzen szabályszerű közbeszerzési eljárás lefolytatásáról. Ez azonban nem történt meg. Jelezték azt is, hogy három olyan szervezetet hívtak meg, amelyekből kettő eleve nem felelt meg az önkormányzat által kiírt feltételeknek. Egyúttal felszólították dr. Vitál Márton aljegyzőt, hogy szerezze be és továbbítsa a Közbeszerzési Hatóság hivatalos állásfoglalását, hogy az úgy rendben lévőnek tekinthető-e, jogi aggályokat nem sértő és jogszerű eljárásnak minősül-e. Ez sem történt meg. Mivel azonban a kiírás anyaga nyilvánosan elérhető, megtette más, és be is igazolódott a jobboldali frakció álláspontja: a Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint jogsértő volt a kiírás, ezért kezdeményezte a jogorvoslati eljárást, amelynek befejeztével akár szankciók is várhatnak az önkormányzatra.

 

Sorozatos jogsértések

Jól látható, hogy Gajda Péternek semmi sem drága, ha a hatalom megtartásáról, a körülötte kialakított rózsaszín pátosz fenntartásáról van szó. Nem ez az első eset, hogy a jogsértéstől sem riadtak vissza. A tavalyi országgyűlési választási kampányban ugyanis törvény- és alaptörvényt sértő módon leragasztatta a Fidesz országgyűlési választási plakátjait. A leragasztott plakátokon egyébként a Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztudottan bevándorláspárti ellenzék – amely Kispestet vezeti amúgy – együtt bontaná le azt a határkerítést, amely megvédi az országot az illegális bevándorlóktól. Nemrég egyébként a Kúria azt a jogsértő önkormányzati rendeletet is megsemmisítette, amely erre lehetőséget adott Gajdának, akinek nem ez volt az egyetlen törvénysértő lépése a tavalyi kampányban. 400 ezer forintra büntették Kispest Önkormányzatát, amiért az intézmények előtti hirdetőtáblákon szinte kizárólag az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeit bemutató tartalmakat közölt az országgyűlési választási kampány során, és amelyeket a felszólításokellenére sem távolítottak el.

 

Bár Gajdáék évről-évre egyre többet, több száz milliót költenek kommunikációra, az önkormányzati felületeken – újságokban, tévében, hirdetőtáblákon – szinte kizárólag a baloldali képviselők kapnak helyet. Hiába kezdeményezte már többször is a Fidesz-KDNP frakció, hogy a választási eredményeknek megfelelő arányban jelenjenek meg a képviselők, a baloldali képviselők leszavazták azt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.