2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újra útra kelt a Varázskaraván

Főoldal>Közélet>Újra útra kelt a Varázskaraván
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 25. 12:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Immár harmadik alkalommal robogott az elektromos autókból álló konvoj az Állatkertbe, fedélzetükön ötven kispesti kisdiákkal. A Reménység és a Karácsony Sándor iskolák nebulói meglepetésképpen egy-egy kispanda nevelőszülei lettek a jótékonysági rendezvénysorozat szervezőinek jóvoltából.

A két kispesti egyházi iskola kisdiákjai izgatottan várták, hogy útnak induljon az elektromos kisautókból álló Varázskaraván, amely rendőrmotorosok felvezetésével érkezett meg az Állatkertbe, majd ott folytatták útjukat, meg-megállva az elefántnál, tigrisnél, fókánál és még sok más izgalmas élőlénynél. Az immár harmadik esztendeje útnak induló menet minden évben az autómentes nap alkalmából, széleskörű összefogásnak köszönhetően indul útnak: dr. György István korábbi főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella szervezésében az Electroautó Kft., a Fővárosi Állat- és Növénykert, és Budapesti Rendőrfőkapitányság vesz részt, és közösen elsősorban nehezebb helyzetben lévő családok gyermekeinek szerveznek évről-évre különleges állatkerti kirándulást; első évben a Kőbányai Komplex iskola, tavaly ősszel pedig a kispesti Móra Általános Iskola diákjai utaztak az állatkertbe.

 

Az állatkerti körutazás végén még szélesebbre nyílt az ötven kicsi mosolya, amikor Dódity Gabriella bejelentette, hogy a két intézmény nebulói számára egy-egy kispandát fogadtak örökbe. Így a Reménység Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola és a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda növendékei  Ambrus és Auróra tiszteletbeli nevelőszülei lehetnek egy éven keresztül.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.