2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.4f2f962f72ce.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.9aba52e46815.jpg]

Vöröskereszt – sürgető a felújítás

Főoldal>Közérdekű>Vöröskereszt – sürgető a felújítás
 
Írta: Szerk.
2021. szeptember 28. 10:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét közeleg a hideg idő, amikor még nagyobb szükség van a hajléktalan-ellátórendszerek adta biztonságra. A kispesti Vöröskereszt telephelye minden nap nyitva áll a segítségkérők előtt, a téli időszakra pedig további 9 férőhellyel bővülnek. Az önkormányzat tulajdonában lévő épület állapota mostanra azonban igencsak leromlott, éppen ezért sürgető a felújítása, amihez a kormányzat 20 millió forintos támogatással járul hozzá.

Kispest-szerte is sokan panaszkodnak a közterületen tartózkodó hajléktalanok miatt, és sokszor nem is indok nélkül; életvitelük, italozó magatartásuk joggal zavar másokat. Ugyanakkor örök igazság, csak azon lehet segíteni, aki nyitott erre, sokan nem is szeretnének az ellátórendszerbe menni.

 

Pedig hely volna, a téli időszakra további 9 férőhellyel bővül a rendszer a meglévő 19-en felül, igaz, további helyek is jól jönnének – tudtuk meg Csóka Évától, a telephely vezetőjétől, aki Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető és dr. Pap Sándor választókerületi elnök érdeklődésére mesélt az ellátórendszerről. Aki hozzájuk fordul, megkapja a szükséges ellátást, a nappali melegedőben is menedéket és meleg ételt találnak az utcán élők. A telephely vezetője kiemelte, az elvártnál is jobb az együttműködés a kispesti rendőrökkel és az önkormányzati rendész kollégákkal, ami segíti az ő munkájukat is.

 

A legnagyobb segítség az lesz, ha hamarosan megkezdődik az épület felújítása, amelyet az önkormányzat biztosít nekik. A tetőszerkezet van a legrosszabb állapotban, azt a vagyonkezelő korában már életveszélyesnek minősítette, és az épület külső homlokzata is végtelenül elhanyagolt. Most mindkettő megújulhat, mert az Emberi Erőforrások Minisztériumának 20 millió forintos támogatását közel ekkora összeggel kiegészíti az önkormányzat, így hamarosan megkezdődhet mindkettőnek a rendbetétele is.

 

Bízom benne, a felújítást nem olyan minőségben végezteti el az önkormányzat, mint pár éve a vizesblokkok rendbetételét – tette hozzá Dódity Gabriella képviselő, hiszen a helyszínen jól látszik, a fürdők külső falán omlik le a vakolat, ránézésre vélhetően valami kivitelezési probléma miatt.

 

A munkákat a kiszivárgott hangfelvételeken is többször emlegetett vállalkozó, az MSZP-s képviselő volt férje végezte el. Az épület villanyhálózata is nagyon elavult, dr. Pap Sándor választókerületi elnök ígéretet tett arra, hogy lobbizni fog forrásért a minisztériumban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.