2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Wekerlei filmrendezőt díjaztak

Főoldal>Kultúra>Wekerlei filmrendezőt díjaztak
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 18. 14:17
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület az idén 12. alkalommal hirdette meg a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjét. A szemlén kerületünk művésze, Somogyvári Rudolf alkotása két díjat is nyert.

A november elején megrendezett szemlét Lakatos Vince filmrendező emlékének ajánlották, a versenynek a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. Az eseményre hungarikumok, nemzeti kincsek témakörben lehetett dokumentumfilmet, riport-, portréfilmet, valamint reklámfilmet nevezni. A felhívásban kiírt határidőig a Kárpát-medencéből 60 nevezés érkezett, az előzsűri döntése alapján a filmszemle versenyprogramjába 23 alkotás jutott be. A 26 tagú zsűri Sára Sándor zsűrielnök vezetésével Somogyvári Rudolf Telepesek Wekerlén című alkotását különdíjjal értékelte, emellett a film a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját is megkapta.

 

Somogyvári Rudolf a kispest.info-nak elmondta, óriási megtiszteltetés volt számára egy ilyen komoly szakmai zsűritől díjat kapni. Bár a rendező úgy érezte, hogy dokumentumfilmje egy kicsit kilóg a többi, inkább ismeretterjesztő jelleggel bíró alkotás közül, nagy örömmel töltötte el, hogy a Telepesek Wekerlén mégis helytállt a filmek között, és végül két különdíjat is bezsebelt.


Aki szeretné megnézni a díjnyertes alkotást, az most szombaton megteheti, az Uránia Filmszínházban műsorra tűzik délután 4 és 6 óra között.

 

Gratulálunk a rendezőnek a kitüntetésekhez, mellyel Wekerle és egész Kispest hírnevét öregbítette!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.