2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Wekerlei filmrendezőt díjaztak

Főoldal>Kultúra>Wekerlei filmrendezőt díjaztak
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 18. 14:17
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület az idén 12. alkalommal hirdette meg a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjét. A szemlén kerületünk művésze, Somogyvári Rudolf alkotása két díjat is nyert.

A november elején megrendezett szemlét Lakatos Vince filmrendező emlékének ajánlották, a versenynek a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. Az eseményre hungarikumok, nemzeti kincsek témakörben lehetett dokumentumfilmet, riport-, portréfilmet, valamint reklámfilmet nevezni. A felhívásban kiírt határidőig a Kárpát-medencéből 60 nevezés érkezett, az előzsűri döntése alapján a filmszemle versenyprogramjába 23 alkotás jutott be. A 26 tagú zsűri Sára Sándor zsűrielnök vezetésével Somogyvári Rudolf Telepesek Wekerlén című alkotását különdíjjal értékelte, emellett a film a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját is megkapta.

 

Somogyvári Rudolf a kispest.info-nak elmondta, óriási megtiszteltetés volt számára egy ilyen komoly szakmai zsűritől díjat kapni. Bár a rendező úgy érezte, hogy dokumentumfilmje egy kicsit kilóg a többi, inkább ismeretterjesztő jelleggel bíró alkotás közül, nagy örömmel töltötte el, hogy a Telepesek Wekerlén mégis helytállt a filmek között, és végül két különdíjat is bezsebelt.


Aki szeretné megnézni a díjnyertes alkotást, az most szombaton megteheti, az Uránia Filmszínházban műsorra tűzik délután 4 és 6 óra között.

 

Gratulálunk a rendezőnek a kitüntetésekhez, mellyel Wekerle és egész Kispest hírnevét öregbítette!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.