2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zöld utat kapott a kézilabdapálya építése!

Főoldal>Közérdekű>Zöld utat kapott a kézilabdapálya építése!
 
Írta: Szerk.
2018. március 12. 14:52
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Akár nyár elejére elkészülhet a Vass Lajos Iskolába tervezett szabadtéri kézilabdapálya – az örömhírről Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok számolt be közösségi oldalán. A képviselő hónapok óta egyeztet dr. György István kormánymegbízottal karöltve a Magyar Kézilabda Szövetséggel, ennek köszönhetőn a kispesti projekt is bekerülhetett a kormány által támogatott fejlesztések közé.

Több milliárd forintos keretösszegből valósulhat meg a kormány által támogatott „Rekortán pálya fejlesztési program”, amelynek köszönhetően számos kültéri kézilabdapálya épül, és már meglévő pályákat is felújítanak belőle. Dódity Gabriella Facebook-oldalán számolt be az örömhírről. Mint írta, nemrég megtörtént a helyszín felmérése, ami még csak lehetőséget jelentett, de mára biztos, hogy új pálya létesül a Vass Lajos Általános Iskola udvarán, a meglévő, de töredezett aszfaltú pálya helyén. Mint írta, az új pályát várhatóan a következő hónapokban át is adják a gyerekeknek. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy nemrég kapta a jó hírt: a kormány által meghirdetett Szabadidő-és sportpark pályázaton is nyert Kispest, így hamarosan kormányzati forrásból megkezdődhet a sportolásra és aktív szabadidő eltöltésére alkalmas terület kialakítása az iskola szomszédságában.

A Vass Lajos iskolában egyébként már múltja van a kézilabdának. Egyrészt a Kézilabda Szövetség partneriskolája, másrészt sportosztály is indult a Kispesti Női Kézilabda Klub edzőinek közreműködésével.

Fotó: Facebook/illusztráció

 

- Minden négyzetcentiméternek örülünk, amely a kézilabda sporttal kapcsolatos fejlesztés – reagált megkeresésünkre Duráczky Márton, a Kispesti Női Kézilabda Klub ügyvezető igazgatója, aki szerint ez a pálya nagyban elősegíti majd az utánpótlás-nevelést, hiszen minden helyre szükség van. – Ez a kültéri pálya része annak a háromlépcsős tervnek, amelyet a Vass Lajos iskolában szeretnénk megvalósítani. Ez egy modern, új pálya lesz. Gyakorlatilag csak hóban és esőben nem lehet majd használni. A tervünk második és harmadik lépcsője pedig egy új sportcsarnok építése, és a meglévő fejlesztése lesz.

Ertelné Csák Judit, a Vass Lajos Iskola igazgatója is nagy örömmel fogadta a hírt.

- Boldogok vagyunk, óriási előrelépés ez a pálya – mondta el lapunknak igazgató asszony.  –  Tapasztalataink szerint nagy az érdeklődés a kézilabda iránt, nagyon sikeres a Kispesti Női Kézilabda Klubbal indult kézilabda osztályunk is. Nem csupán a körzetes gyerekeket, hanem a messzebbről érkezőket is tudjuk fogadni.

Hamarosan pedig újabb kézilabda-projekttel gazdagodik Kispest, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség idei tervei között szerepel egy sportcsarnok építése is.

 

Fotó: Illusztráció/Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.