2019. december 12., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zöld utat kapott a kézilabdapálya építése!

Főoldal>Közérdekű>Zöld utat kapott a kézilabdapálya építése!
 
Írta: Szerk.
2018. március 12. 14:52
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Akár nyár elejére elkészülhet a Vass Lajos Iskolába tervezett szabadtéri kézilabdapálya – az örömhírről Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok számolt be közösségi oldalán. A képviselő hónapok óta egyeztet dr. György István kormánymegbízottal karöltve a Magyar Kézilabda Szövetséggel, ennek köszönhetőn a kispesti projekt is bekerülhetett a kormány által támogatott fejlesztések közé.

Több milliárd forintos keretösszegből valósulhat meg a kormány által támogatott „Rekortán pálya fejlesztési program”, amelynek köszönhetően számos kültéri kézilabdapálya épül, és már meglévő pályákat is felújítanak belőle. Dódity Gabriella Facebook-oldalán számolt be az örömhírről. Mint írta, nemrég megtörtént a helyszín felmérése, ami még csak lehetőséget jelentett, de mára biztos, hogy új pálya létesül a Vass Lajos Általános Iskola udvarán, a meglévő, de töredezett aszfaltú pálya helyén. Mint írta, az új pályát várhatóan a következő hónapokban át is adják a gyerekeknek. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy nemrég kapta a jó hírt: a kormány által meghirdetett Szabadidő-és sportpark pályázaton is nyert Kispest, így hamarosan kormányzati forrásból megkezdődhet a sportolásra és aktív szabadidő eltöltésére alkalmas terület kialakítása az iskola szomszédságában.

A Vass Lajos iskolában egyébként már múltja van a kézilabdának. Egyrészt a Kézilabda Szövetség partneriskolája, másrészt sportosztály is indult a Kispesti Női Kézilabda Klub edzőinek közreműködésével.

Fotó: Facebook/illusztráció

 

- Minden négyzetcentiméternek örülünk, amely a kézilabda sporttal kapcsolatos fejlesztés – reagált megkeresésünkre Duráczky Márton, a Kispesti Női Kézilabda Klub ügyvezető igazgatója, aki szerint ez a pálya nagyban elősegíti majd az utánpótlás-nevelést, hiszen minden helyre szükség van. – Ez a kültéri pálya része annak a háromlépcsős tervnek, amelyet a Vass Lajos iskolában szeretnénk megvalósítani. Ez egy modern, új pálya lesz. Gyakorlatilag csak hóban és esőben nem lehet majd használni. A tervünk második és harmadik lépcsője pedig egy új sportcsarnok építése, és a meglévő fejlesztése lesz.

Ertelné Csák Judit, a Vass Lajos Iskola igazgatója is nagy örömmel fogadta a hírt.

- Boldogok vagyunk, óriási előrelépés ez a pálya – mondta el lapunknak igazgató asszony.  –  Tapasztalataink szerint nagy az érdeklődés a kézilabda iránt, nagyon sikeres a Kispesti Női Kézilabda Klubbal indult kézilabda osztályunk is. Nem csupán a körzetes gyerekeket, hanem a messzebbről érkezőket is tudjuk fogadni.

Hamarosan pedig újabb kézilabda-projekttel gazdagodik Kispest, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség idei tervei között szerepel egy sportcsarnok építése is.

 

Fotó: Illusztráció/Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.