2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kerületért tettek, Kispestért díjat kaptak

Főoldal>Közülünk>A kerületért tettek, Kispestért díjat kaptak
 
Írta: Szerk.
2018. június 15. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén is átadták a Kispestért díjakat azoknak, akik sokat tesznek a kerületért. Ezúttal tízen vehették át ezt az elismerést. Gratulálunk nekik!

Kispest születésnapján, a KMO-ban tartott ünnepélyes átadón díjazták azokat a kerületieket, akik munkájukkal, gondolataikkal sokat tettek, tesznek Kispestért.

 

2018-ban Kispestért díjban részesült:

 

Alföldy-BorussDezső

nyugdíjas református lelkész

 

Sokgyermekes családba született 1948-ban. Édesapja és anyai nagyapja református lelkészek voltak. Teológiai tanulmányait 1972-ben végezte el Budapesten, majd 1997-ig vidéki lelkészként szolgált. Huszonegyedik éve, hogy a Budapest – Kispest Wekerletelepi Református Gyülekezet meghívta lelkipásztorának. Munkássága során kiemelt szerepet kapott az 1928-ban épült templom teljes külső és belső felújítása. Az elmúlt több mint húsz évben sokat tett a wekerletelepi református közösségért. A hívekkel együtt kezdeményezte az emlékpark létrehozását a templom melletti területen, a már elhunyt wekerlei kötődésű díszpolgárok tiszteletére. Alapító tagja a Biblia Szövetségnek, népszerű lelkipásztor és előadó, több teológiai munka szerzője. Idén töltötte be 70. életévét, így a hatályos egyházi törvényeknek megfelelően a misszió év végével nyugállományba vonul.

 

Avramcsev Péter

a Kispesti Egészségügyi Intézet gazdasági igazgatója

 

Tatán született és nőtt fel. Közgazdász diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. A Tatabányai Szénbányáknál dolgozott, pénzügyesként részt vett a cég felszámolásában. 1995-ben dr. Vargha Péter igazgató hívására került az egészségügybe, gazdasági igazgatóként a soproni Erzsébet Kórházba. Rövid idő alatt ott vált Magyarország egyik legjobb gazdasági vezetőjévé. A 90-es évek végén részt vett Magyarország akkori legnagyobb egészségügyi beruházásában, folyamatosan igazolva tehetségét. Pontos, megbízható, a szakma a kisujjában van. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a kispesti szakrendelő stabilan és kiegyensúlyozottan működik.

 

Bacsó András

a „Székelyország Tündérkertje”megalapítója

 

A Bujdosó Székely vendéglő tulajdonosának őszinte magyarsága, hűsége saját közösségéhez, a székelységhez elismerésre méltó. Csíkszeredai születésű jégkorongozóként több mint 25 éve érkezett Magyarországra, öt évre aláírva az Újpest csapatához. 1992-től, felbontva a szerződést, zöldséges standdal várta az utazókat a Kőbánya-Kispest metróállomásnál. 1997-ben vendéglőt nyitott a metróállomás közelében, szinte a semmiből, hiszen az étterem helyén csupán kicsike faház állt. Hallatlan szorgalmával, kitartásával egy jó hangulatú, kulturált, az igényekhez igazodó éttermet alakított ki. A szomszédságában lévő telken Budapestre varázsolta Székelyföld hangulatát.

 

Dr. Szadai Béla

háziorvosi és foglalkozásegészségügyi nyugdíjas szakorvos

 

1962-ben kezdte meg orvosi pályafutását. 1962 és 1972 között a Fővárosi István Kórház belgyógyászati osztályán végezte gyógyító munkáját. 1972 szeptemberében vállalt feladatot a Kispesti Egészségügyi Intézet felülvizsgáló főorvosaként, majd orvosigazgatóként. 1992-től a Csengő utcai rendelőben folytatta gyógyító munkáját, mint körzeti orvos. 1998-tól üzemorvosi tevékenységet is ellát a Kispesti Polgármesteri Hivatalban. Praxisában átlagosan 1500-1700 fő kispesti lakos regisztrált és kereste fel panaszaival rendelési időben. A hozzá járó páciensek körében népszerűségnek örvend, nem véletlenül: rendelési időben hozzá várakoznak legtöbben a váróhelyiségben. Orvosi hivatásának szeretetét bizonyítja, hogy nyugdíjba vonulását követően húsz éve áll a gyógyítás szolgálatában.

 

Gulyás Lászlóné

a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola pedagógusa

 

1981-ben, húsz évesen kezdett dolgozni a Kispesti Gábor Áron Általános Iskolában, képesítés nélkül. Az 1980-1990-es években sokszor részt vett az iskolai nyári táboroztatásban, vándor- és állótáborokban, többek között Bélapátfalván, kerületünk önkormányzati fenntartású táborában. A napközis munkaközösség vezetője volt öt évig. A kétezres évek elején elvégezte a gyógypedagógiai asszisztensi iskolát, valamint hosszú évekig látta el a Gábor Áron Általános Iskola gyermekvédelmi feladatait. 2006-ban a Pedagógusok Szakszervezetének iskolai alapszervezeti titkára lett. 2009-ben az iskola vezetőjének kérésére pályázatot írt, és elnyerték az Ökoiskola címet, amelyet azóta is újabb pályázatokkal birtokolnak. Az ezzel összefüggő tevékenységeket folyamatosan koordinálja, szervezi. 2010-től felsős napköziben dolgozik, az évek során változott pedagógiai elképzelések alapján megkönnyítve az alsóból felsőbe vezető átmenetet a tanulók számára. Az utóbbi három évben mindezt az ötödikes évfolyam tanulószobájában gyakorolta.

 

Horváth Lászlóné

(Vidra Gabriella)

a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola volt igazgatója

 

1987-ben Kőbányán, a Keresztúri Általános Iskolában kezdett tanítani, majd 1989-ben Kispestre költözött, és az Erkel iskola tanára lett. 1994–2001 között az iskola igazgató-helyettese, majd 2017-ig igazgatója volt. A 2016-2017-es tanévben az OKÉV-mérés eredményeképpen Budapesten a 40., a kerületben az I. helyre került az iskola. Magyar szakos tanárként szakmai munkája átütő erejű, módszertani kultúrája kiemelkedő volt. Kispest hírnevét öregbítette írói munkásságával is. A Tudás Könyvei sorozat kötetei nagy sikert arattak az ifjúság és a felnőttek körében is. Személyisége, munkája példaértékű egykori nevelőtestülete és a kerület pedagógusai számára.

 

Gyomlainé Petró Éva

a Kispesti Kós Károly Általános Iskola pedagógusa

 

1998 óta dolgozik a Kós Károly Általános Iskolában matematika szakos tanárként. Eredményes oktató-nevelő munkája a tantestület megbecsült tagjává tette, aki véleményével, állásfoglalásával előbbre viszi az iskolai közösség munkáját. Az iskolai természettudományi munkaközösség vezetőjeként valamennyi kollégája bizalmát élvezi. Tanórán kívüli tevékenységéből kiemelendő tehetséggondozó munkája, a gyerekek versenyre való felkészítése. Évek óta kiemelkedő eredményt ér el tanítványaival a Bolyai matematika csapatverseny területi és országos fordulójában is, több területi 1. helyezést értek el tanítványai, sőt, országos 1. helyezést is szereztek már. A Zrínyi matematika versenyen is évek óta szép eredményekkel szerepelnek az általa felkészített diákok, a Bátaszéki matematika versenyen is jutott már országos döntőbe tanulója. Szaktárgya magas színvonalú tanítása mellett kezdettől fogva osztályfőnökként is tevékenykedik. Körültekintő, a gyermekek életének minden szegmensére odafigyelő igazi pedagógus, aki az iskolai tevékenységen felül számos szabadidős tevékenységet is szervez diákjainak.

 

Kaposi György

a Kispesti Polgármesteri Hivatal polgármesteri főtanácsadója

 

A Polgármesteri Kabinet Iroda korábbi vezetője 1980 óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban, illetve jogelődjénél. 1983–1992 között az Iparkereskedelmi Osztály főelőadója, csoportvezetője, majd osztályvezetője volt, 1994-ig az Ügyfélszolgálati Irodát vezette. 1994–2017 között a Polgármesteri Kabinet Iroda irodavezetője volt. Lényegre törő pontossága, átfogó globális látásmódja és kiemelkedő szakmai felkészültsége példaértékű minden kollégája számára. Mindezek, valamint széles körű szakmai tapasztalatai révén a hivatal egyik legfelkészültebb, legértékesebb munkatársává vált. Kollégái tisztelik, gyakran fordulnak hozzá bizalommal tanácsért, segítségért.

 

Tamási Lajos

a Kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet műszaki ellenőre

 

1969-ben érettségizett és szerzett építésztechnikusi végzettséget Békéscsabán. Első munkahelye a 26. Állami Építőipari Vállalat volt, ahol 24 éven keresztül megbecsült és elismert szakemberré nőtte ki magát. Többek között részt vett a Paksi Atomerőmű építkezésén kezdetben beosztottként, majd építésvezetőként. Szakmai életútjában 1993-ban történt gyökeres változás, amikor Kispesten kezdett dolgozni, az akkori Gamesznál. Az itt eltöltött 25 év alatt a műszaki csoport nélkülözhetetlen tagjává vált, mind embersége, mind segítőkészsége, hihetetlen munkabírása és kimagasló szaktudása révén. A Vaműsz megbízása által jelenleg is műszaki ellenőri feladatokat lát el a műszaki csoportnál, így szolgálva tovább Kispest városképének fejlődését.

 

Végh Judit

a Kispesti Eötvös József Általános Iskola nyugalmazott igazgatója

 

Munkába állásától nyugdíjba vonulásáig Kispesten dolgozott. Pedagógusként és vezetőként hozzájárult iskolái és a kerület szakmai fejlődéséhez, jó hírének öregbítéséhez. Vezetőként, közéleti szerepvállalásával pozitívan formálta Kispest és iskolái arculatát. Munkásságára felfigyelt Kispest vezetése, így 1980-tól alsós szakfelügyelői állást kapott az akkori XIX. kerületi Tanács Művelődési Osztályán. Tevékenységét nagy elismertség övezte. Öt év után egyre jobban hiányzott neki a tanítás, ezért a XIX. kerületi Eötvös József Általános Iskolába pályázta meg az alsós igazgató-helyettesi állást. 1985-től 1990-ig volt az iskola alsós igazgató-helyettese, majd 1990-től 2007-ig tanítója volt. Munkáját végig magas színvonalon teljesítette. Kollégái is felnéztek rá, így 2007-ben megpályázta és elnyerte az intézmény igazgatását. Két cikluson keresztül közmegelégedésre vezette az iskolát, amely ez idő alatt pedagógiailag és létszámban is jelentősen erősödött. 2017-ben nyugdíjba vonult.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.