2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Befuccsolt az Utcáról Lakásba Egyesület kispesti programja

Főoldal>Közélet>Befuccsolt az Utcáról Lakásba Egyesület kispesti programja
 
Írta: Szerk.
2023. február 09. 12:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elképesztő állapotok uralkodnak a kispesti Attila utcában, ahol azok a hajléktalanok laknak, akik azokba az ingatlanokba költöztek, amelyeket korábban az önkormányzat a Karácsony Gergelyhez több szállal kötődő Utcáról Lakásba Egyesület rendelkezésére bocsátott. A program kudarcot vallott: a lakóknak, akik nem tartották be a közösségi együttélés szabályait, ráadásul lakbért sem fizettek, el kell hagyniuk a lakásokat, melyekben jelenleg jogcím nélkül tartózkodnak.

Pusztító igénytelenséggel szembesülhet az, akinek a kispesti Attila utcában akad dolga: a járdán szeméthegyek hevernek, s nem jobb a helyzet a borzasztó állapotban lévő ingatlanok előtti romos udvarokban sem, sőt. Az itteni ingatlanokba korábban hajléktalanok költözhettek be az Utcáról Lakásba Egyesület programjának köszönhetően; a lakásokat a kispesti önkormányzat bocsátotta a szervezet számára.

 

A Magyar Nemzet információi szerint a 2016-2017-ben kötött bérleti szerződések közül az utolsó is lejárt tavaly, mert az önkormányzat azokat nem hosszabbította meg az egyesülettel. Az Attila utcai ingatlanokban jogcím nélküli lakáshasználók és olyan emberek tartózkodnak, akik időközben a korábbi lakókhoz csapódtak.

 

Fekete Márk Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a lapnak elmondta, attól, hogy jogcím nélkül használják a lakásokat, még fizetniük kellene érte, ennek ellenére tetemes tartozást halmoztak fel. Mint mondta, tudomásuk szerint az önkormányzat bírósághoz fordult, hogy így érje el a lakások kiürítését. Ha a jogcím nélküli lakók ezt követően sem távoznak, akkor végrehajtást rendelnek el.

 

Dódity Gabriella kormánypárti fővárosi képviselő, aki Facebook-oldalán tette közszemlére az Attila utcában uralkodó áldatlan állapotokat, az ügy kapcsán elmondta, bízik benne, hogy a főváros hasonló, 50 millió forintos projektje nem így végződik, és Karácsonyék nagyobb hangsúlyt helyeznek majd a bérbeadás előtti és utáni ellenőrzésekre.  

 

A Magyar Nemzet megírta, információik szerint az Utcáról Lakásba Egyesületet Varga Attila kispesti alpolgármester, Karácsony Gergely párbeszédes párttársa ajánlotta a Gajda Péter (MSZP) vezette önkormányzat figyelmébe. „Érdemes megjegyezni, hogy Jámbor András – Józsefváros baloldali országgyűlési képviselője, aki a 2019-es önkormányzati választások után társadalompolitikai referens lehetett Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus mellett a főpolgármesteri hivatalban – élettársa történetesen az egyesület vezető alakja. Mint arról beszámoltunk, az egyesület ötvenmilliós keretet nyert el a fővárosi közösségi költségvetésből, hogy segítsenek megoldani a hajléktalanok lakhatási problémáját. Az összeg a fővárosi önkormányzat költségvetésében is szerepel, várható, hogy több ingatlant is kijelölnek erre a célra.”

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.