2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bölcsödék és óvodák fejlesztésére különítettek el százmilliárd forintot

Főoldal>Közérdekű>Bölcsödék és óvodák fejlesztésére különítettek el százmilliárd forintot
 
Írta: Szerk.
2016. október 15. 11:28
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A család-, ifjúság – és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár tájékoztatást adott arról, hogy a növekvő igényekhez igazodva a kormány százmilliárd forintot különített el a fejlesztési időszakra, a bölcsödék és óvodák kapacitásának bővitésére, új intézmények létesítésére, illetve a meglévők korszerűsítésére.

Novák Katalin, miután részt vett a ráckevei Szivárvány óvoda új épületrészének átadasi ünnepségén, beszélt a kisgyermekes családokat érintő döntésről.

Az államtitkár a Pest megyei településen megvalósult projektről szólva kifejtette: az új épületrészben ötven pluszférőhelyet alakítottak ki 75 millió forintos állami támogatásból, amelyhez a ráckevei önkormányzat 20 milliót tett hozzá. Eszközbeszerzésre is futotta a rendelkezésre álló pénzből. Az óvodabővítés azért is fontos, mert jelentősen könnyíti a környékén lakó kisgyerekes családok életét, bölcsőde és iskola közelében helyezkedik el és mert az intézmény így intergrált nevelést valósít meg- mondta el Novák Katalin.

 

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

 

Az államtitkár megjegyezte: országos szinten 320 ezer kisgyerek jut 380 ezer óvodai férőhelyre, tehát az igényeket bőven ki tudják elégíteni, csak a területi elosztáson kell még mit változtatni, hogy helyben tudják biztosítani a szükségletnek megfelelő elvárást.

A bölcsődei férőhelyek száma is nő, 50 ezerről 60 ezerre ugrik, mivel – egyebek mellett a gyed extra bevezetésének köszönhetően – több anyuka szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást – hangsúlyozta Novák Katalin. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.