2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják a megújult Kúttói erdőt

Főoldal>Közérdekű>Hamarosan átadják a megújult Kúttói erdőt
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 30. 11:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Épül-szépül a KÖKI melletti, éveken át elhanyagolt Kúttói erdő, amely a környéken élők nagy örömére végre újra egy, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté alakult a tulajdonos, Pilisi Parkerdő Zrt-nek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően, a munkálatokat az önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.

Kutyafuttatóval, erdei játszótérrel, sétaút-hálózattal, pingpongasztallal és egyéb, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területtel tarkított sport- és szabadidőparkot alakítottak ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10 millió forintos támogatásával a KÖKI melletti kiserdőben, amelyet már birtokba is vettek a kispestiek.

 

A kutyafuttató kapuja azért nincs a helyén, mert azt a Pilisi Parkerdő Zrt. lecseréli

 

A terület tulajdonosával, a Pilisi Parkerdő Zrt-vel az önkormányzatban folytatott tárgyalások után Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), a kormánypártok polgármesterjelöltje kollégájával, Vidra Zoltánnal, a 4. számú választókerület képviselőjelöltjével kikérte a lakók véleményét is a végleges tervek kialakításához. Dódity Gabriella közbenjárására kapott a kerület 10 millió forintos támogatást is az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportállamtitkárságától. A közösségi oldalon többen jelezték, hogy a kutyafuttató kapuját már el is lopták, de azt a Pilisi Parkerdő Zrt. cseréli le, mert a korábbi nem felelt meg a minőségi elvárásaiknak.

 

Ugyanakkor a park több helyen sajnos szemetes, reméljük, hogy nem csupán a fejlesztés volt fontos a baloldali városvezetés számára, hanem a megújult terület rendben tartása is az lesz, és Kispest számos területéhez hasonlóan a megújult Kúttói erdő nem lesz az enyészeté, nem lesz újra hajléktalanok által lakott, szemetes terület.

Dódity Gabriella, Vidra Zoltán, Fekete Márk és Song Simon nem csupán az előkészületekből vette ki a részét, folyamatosan figyelemmel kísérte az építést is

 

 

– Öt évvel ezelőtt ígértem, hogy a kiserdőt sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas területté alakítjuk játszótérrel, fitneszeszközökkel, futópályával. Nagyon örülök, hogy Felső-Kispesten ez a fejlesztés is megvalósulhatott minisztériumi támogatással csakúgy, mint a Vasút utca aszfaltozása, amely az 56 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően készülhet el. Terveink között szerepel kerékpárút kialakítása a vasút melletti Szövetség utca folytatásaként padokkal, sétáló résszel – mondta lapunknak Vidra Zoltán, aki évek óta szorgalmazta a baloldali vezetésű önkormányzatnál a Kúttói erdő rendbetételét, és aláírásgyűjtésbe kezdett, mert a lakók szeretnék, ha zajvédő fal is épülne, valamint csökkentenék a Derkovits utca forgalmát is.

 

Kezdeményezték a zajvédőfal építését is

Mivel a kormány megkezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának tervezését is, Dódity Gabriella levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy az ott élők életminősége érdekében tervezzenek zajvédő falat az út mellé. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, a Gyorsforgalmi út felújításának tervezésekor vizsgálják meg a rettentően nagy forgalmi terhelésű Derkovits utca tehermentesítésének lehetőségeit is, amelyről korábban személyesen is egyeztettek a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével.

 

Sok kormányzati és fővárosi támogatást kapott Kispest

Csaknem 5 milliárd forintnyi külső, kormányzati és fővárosi támogatást kapott Kispest az elmúlt években. Egyebek mellett így létesülhet ingyenes sportpark a Csokonai utcában, a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest Pályaépítési Programjának keretén belül 220 millió forintos támogatással megújulhatott az egykori KAC-pálya, míg a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forinttal támogatta az Eötvös utcai KRESZ-park megújítását. A kormány az oktatási területen is sokat segített: 52 millió forinttal támogatta a Gyöngykagyló Óvoda, 30 millióval pedig a Szivárvány Óvoda felújítását is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.