2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jó ütemben halad a szemészeti osztály teljes felújítása

Főoldal>Közérdekű>Jó ütemben halad a szemészeti osztály teljes felújítása
 
Írta: Szerk.
2022. július 22. 11:26
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A részleg felújításával kapcsolatos tudnivalókon túl a Madách utcai gyerekfogászat fejlesztéséről, az egynapos sebészetről, valamint a hőségriadóról és a Covid-helyzetről is írt legfrissebb közleményében dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa.

Jó ütemben halad a szemészeti osztály teljes felújítása. A betegellátás már a szépen kivitelezett, megújult részlegen – két vizsgálóban – zajlik, a szabadságok miatt csökkentett óraszámban – tájékoztatott Dr. Kumin Marianna, hozzátéve, hogy a nyári távollétek miatt valamennyi szakrendelésen szünetelnek a párhuzamos rendelések.

 

Augusztus elsejével megkezdődik a Madách utcai gyerekfogászat belső tereinek felújítása. Előkészületei július 26-tól elkezdődnek, így ettől kezdődően az ellátás az Ady E. úti rendelőben érhető el” – hangsúlyozta. Az intézmény főigazgató-főorvosa az egynapos sebészettel kapcsolatban úgy fogalmazott, a legnagyobb sajnálatára sem tud közeli időpontot megadni a részletelindulásával kapcsolatban. A több lépcsős engedélyeztetési folyamatok láthatóan lelassultak. Ennek ellenére széleskörű adminisztratív jellegű munkák folynak ezen a részlegen” – írta, megjegyezve azt is, hogy mivel a lelassult engedélyeztetési folyamat minden perce ki van használva, a tényleges elinduláskor már csak a műtétekre kell koncentrálni.

 

Hőségriadó és védekezési lehetőségek

 

A jelenleg is érvényben lévő hőségriadó kapcsán dr. Kumin Marianna felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy igyanak sok folyadékot (vizet, ásványvizet, teát stb.), ugyanakkor kerüljék a magas cukortartalmú italok és az alkohol fogyasztását. Célszerű világos, természetes alapanyagú, kényelmes ruha, fejvédő, napszemüveg viselése. Lehetőség szerint javasolt többszöri zuhanyzás, vizes borogatás a végtagokon, a megterhelő fizikai munka kerülése a legmelegebb órákban.

 

Fontos a lakás hűtése, ablakok nappali zárásával, függönyök, redőnyök leeresztésével, éjszakai szellőztetéssel” – sorolta, hozzátéve: mivel a hőhullámok idején az ideális belső hőmérséklet 28 Celsius-fok körüli, nem javasolt a túlzott légkondicionálás. „Ilyenkor a gyógyszereket hűtőben tanácsos tárolni. Ha krónikus betegségben szenved, és szokatlan tünetet észlel, azonnal keresse fel orvosát!” – figyelmeztetett.

 

A Covid-járványhelyzet újabb hírei

 

A járvány hatodik hulláma – ahogy fogalmazott – nálunk is kopogtat, ezért a főigazgató-főorvos javasolja a maszk használatát nagyobb forgalmú, zárt terekben.  „Noha a tünetek többségében enyhébb lezajlásúak, a jelenlegi vírusvariáns ragályosabb, napokra megakadályozhatja a szokásos életmenetet” – hangsúlyozta. Hozzátette: a Kispesti Egészségügyi Intézetbe történő beléptetéskor hőmérséklet-ellenőrzés van, és változatlanul kötelező a maszk szabályos viselése.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.