2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Korszerű fogorvosi székekkel gazdagodott a Madách utcai gyermekfogászat

Főoldal>Közélet>Korszerű fogorvosi székekkel gazdagodott a Madách utcai gyermekfogászat
 
Írta: Pászti András
2013. április 16. 15:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Negyven éves matuzsálemeket váltott le az a két új betegszék a Madách utcai gyermekfogászati rendelőben, amelyekkel immár a mai kor színvonalának megfelelő ellátásban tudják részesíteni a gyerekeket.

Két fogászati rendelőt szereltek fel új berendezésekkel a Madách utcai intézményben, de a gyökérkezelésekhez is új eszközöket kapnak. Az egyik rendelőben a padlóburkolat is megújult.

 

A szerda délelőtti bejáráson az eszközök beszerzését kezdeményező Szathury Kolos fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kispesti Fidesz-frakció vezetője elmondta: a rendelőben nap mint nap dolgozó fogorvosok keresték meg azzal egy éve, hogy a fogorvosi székek igen elavultak, a gyerekek és az orvosok számára is komoly nehézségeket okoztak.

 

A berendezések 1980-ban kerültek a wekerlei rendelőbe, de már akkor is korszerűtlennek számítottak. „Egy több mint tíz éve megoldatlan probléma végére sikerült ezzel a több mint hétmillió forint értékű fejlesztéssel pontot tenni” – hangsúlyozta Szathury Kolos, majd hozzátette:  így a gyerekek számára is kényelmesebbé, barátságosabbá váltak a körülmények, ezért talán kevésbé félnek majd a fogorvostól. „Ha a kerület anyagi helyzete megengedi, az Ady Endre úti szakrendelő gyermekfogászatának régi székét is felújíthatják vagy lecserélhetik a jövőben. Az újonnan beszerzett eszközöket Gajda Péter polgármester, Tóthné Szabó Éva és Ékes Gábor alpolgármesterek is megtekintették.

 

 

A legfontosabb berendezések újultak meg

 

A betegszék a fogorvosok egyik legfontosabb munkaeszköze, hiszen nem csupán a beteg és az orvos megfelelő testtartásáért felel, hanem a különböző forgóeszközök (pl. fúró, csiszoló) is a szék részét képezik. A rendelő működését eddig rendkívül nehézkessé tették a közel negyven éves, elavult berendezések – tudtuk meg az átadón Dr. Papós Ágnes főorvostól, aki elmondta: nap mint nap műszaki hibák miatti leállásoknak voltak kitéve, mivel sem a megfelelő alkatrész-ellátottság, sem szervizháttér nem állt rendelkezésre hozzájuk. Emellett kényelmetlenek is voltak, a gyerekek számára megerőltető, nehéz volt végigülni a kezeléseket, de az orvosok sem tudták felvenni az optimális testtartást, így a kezelés csak döcögősen, lassan haladhatott.

 

Az új székekben pontosan be tudják állítani a páciensek helyzetét, emellett a forgórészek is saját világítással rendelkeznek, így az eddigieknél sokkal precízebb munkát tesznek lehetővé az orvosok számára, ezáltal a kezelések ideje is lerövidült. „A kis gyerek páciensek tűrőképessége véges, nem mindegy mennyi ideig tart egy beavatkozás” – folytatta a főorvos asszony, majd kiemelte, hogy az új, megbízható berendezésekkel nincsenek kitéve annak a veszélynek, hogy műszaki hiba miatt le kellett állítani a rendelést. „Öröm, hogy ez a sok éve húzódó probléma megoldódott”.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.