2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.1507b7918960.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.13142b53e601.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.5c2d22529290.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.feab7c446723.jpg]

Milyen Európában fogunk élni?

Főoldal>Közérdekű>Milyen Európában fogunk élni?
 
Írta: Szerk.
2019. március 25. 09:53
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Azért is óriási jelentőségű az előttünk álló európai parlamenti (EP-) választás, mert először szól összeurópai kérdésről, a kontinensünkre nehezedő migrációs nyomásról - mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a Wekerlei Polgári Egyesület fórumán.

Egyre erősebb az emberek jövőbe vetett bizalma: az emberek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy a gyermeke jobban fog élni mint ő – Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója szerint ez az egyik oka a kormánypártok kiemelkedő népszerűségének, és annak, hogy az ellenzék hisztérikus kampányai nem érik el a céljukat.

 

 

– Gondoljunk bele, ma 800 ezerrel több munkahely van Magyarországon, évek óta folyamatosan, átlagosan 4-5%-kal növekszik a magyar gazdaság, amelynek köszönhetően emelkednek a bérek, tavaly például 11%-kal nőtt az átlagbér, bővülnek a családtámogatások, emelkednek a nyugdíjak, sőt az állam képes nyugdíjprémiummal is kifejezni az idősek iránti megbecsülését – sorolta az eredményeket. – Mindeközben 7000 milliárd forinttal nőtt az állam vagyona, és a magyar családpolitika igazi sikersztorivá vált – tette hozzá.

 

Kubatov Gábor úgy fogalmazott, hogy a magyar családpolitika egy egyedi, és egyben gyönyörű válasz mind a demográfiai, mind pedig a migrációs nyomásra: ma egy fiatal pár, ha házasságot és gyermekvállalást tervez a különböző elemeken keresztül akár kb. 40 millió forintos állami támogatást is kaphat az államtól.

 

– Van még teendő, de az irány jó, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a reprodukciós ráta 1,1 volt, amikor 2010-ben megalakult a polgári kormány, ez mára 1,47-re nőtt – mondta –, persze sokat kell még dolgozni azért, hogy elérjük és meghaladjuk a 2,1-et, ami azt jelentené, hogy megállt a népességfogyás, a társadalom képes önmaga reprodukciójára, és a gyarapodásra.

 

 

Szintén fontos eredmény, hogy évek óta sikeres az adócsökkentések politikája, csökken az államadósság is, hiszen 2010-ben több mint 80% volt, mára 71%-ra mérséklődött, nem csak csökkent a rezsi ára, de tartósan alacsony is maradt – mondta.

 

A pártigazgató szerint a közelgő európai parlamenti (EP-) választás több szempontból is kiemelkedő jelentőségű lesz: egyrészt első alkalommal igazi összeurópai kérdés, a bevándorlás van a napirenden, amely valamennyi tagállamot érint. – Milyen Európában fogunk élni? Ez a döntő kérdés – hangsúlyozta. Ugyanakkor a választáson a magyar emberek az ellenzékről, a csúsztatásokon alapuló hisztériapolitikájukról is véleményt mondhatnak.

 

 

– A legfontosabb kérdés, hogy többségben leszünk-e bevándorlásellenesek, hiszen az Európai Unió jövőjét ez határozhatja meg. Más tagállamokban is folyamatosan erősödnek a bevándorlásellenes erők, elég az utóbbi évek tagállami választásaira gondolni, Olaszországban például Matteo Salvini belügyminiszter megmutatta, hogy a migráció nem csak szárazföldön, hanem tengeren is megállítható – emlékeztetett.

 

Az Európai Unió jelenlegi bevándorláspárti többsége évek óta képtelen megfelelő választ adni a migrációs válságra. – Közben a bevándorlást, a nyílt társadalmat támogató Soros György legalább tizenötször találkozott az utóbbi években az uniós vezetőkkel, a szabadon elérhető dokumentum szerint több „megbízható szövetségese” van az Európai Parlamentben, mint az Európai Néppárt (EPP), a legnagyobb frakció, amely egyre inkább balra tolódik, az uniós polgárok adójából pénzzel feltöltött bankkártyákkal támogatnák a migránsokat – sorolta a bevándorláspárti intézkedéseket. – Az sem véletlen, hogy meg akarják emelni a bevándorlást támogató, szervező „civil” NGO-k támogatását – tette hozzá.

 

Óriási és veszélyes kulturális átalakítási kísérletnek nevezte azt, ami jelenleg Európában zajlik: Nyugat-Európában, ahol már most jelentős muszlim közösségek vannak néhány év múlva akár politikai tényezővé is válhatnak, hiszen amíg az európai populáció ezekben az országokban is csökken, addig a muszlim hátterű emberek lélekszáma pedig rohamosan növekszik. – Gondoljunk bele, mi lesz, ha majd pártokat, listákat alkotnak, belépnek a politika világába, egy idő után nem lehet nélkülük kormányozni, de a legijesztőbb forgatókönyv szerint egy idő után többségbe is kerülhetnek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.