2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.3ada3a1c3275.jpg]

Végre a lepusztult mosókonyhát is rendbe teszik a Tipegők Bölcsődében

Főoldal>Közérdekű>Végre a lepusztult mosókonyhát is rendbe teszik a Tipegők Bölcsődében
 
Írta: Szerk.
2019. március 22. 15:01
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tarthatatlanná vált a Wekerlei Tipegők Bölcsődében a mosókonyha állapota, amelyre végre idén az önkormányzat is áldoz. Bár tavaly megújították a konyhát és a vizesblokkokat, az épületben bőven maradt munka, erről Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok tavaly év elején készült 60 oldalas javaslatcsomagja árulkodik, amelyben fotókkal illusztrálva bemutatta a nevelési intézmények siralmas állapotát. A Fidesz-KDNP frakció évek óta azért küzd, hogy az óvodák és bölcsődék épületeit újítsa fel az önkormányzat, valamint, hogy több pénzt kapjanak dologi kiadásokra a nevelési intézmények. Ez utóbbi kezdeményezésüket a baloldali városvezetés sajnos sorra leszavazza.

Emlékeznek még a Dódity Gabriella által összeállított 60 oldalas anyagban bemutatott óvodákra és bölcsődékre, közte a Wekerlei Tipegők Bölcsőde állapotára? A képek önmagukért beszélnek: már az ÁNTSZ is rendre kifogást emelt a konyha és a vizesblokk ellen – ezt tavaly megújította az önkormányzat. A mosókonyhát akkor sajnos nem újították fel, ezért az továbbra is nagyon gyalázatos állapotban van, ezek munkálatait kezdik meg a nyári szünetben, a fűtés korszerűsítésével együtt. Még márciusban megújul az épület homlokzata és lábazata is. Az önkormányzat 25 millió forintot szán a munkálatokra. 

 

Tekintsék meg galériánkat a bölcsőde régi és újabb fotóival


A fejlesztéspolitikai tanácsnok fotókkal illusztrált javaslatcsomagjában azt is jelezte, hogy a nyílászárók is megérettek a cserére, ezeket azonban egyelőre nem cserélik le, hanem lemázolják. Szerencsére a csoportszobák szép állapotban vannak, ez jórészt a bölcsődét segítő alapítványnak, a szülőknek és a dolgozóknak köszönhető. Az alapítvány segítségével kerültek fel a radiátorvédők, a burkolat, valamint a festésben és az udvar rendbetételében is az alapítvány segített. Az udvart is az alapítvány látta el játékokkal, ezen a helyen – ahogy azt Dódity Gabriella tavaly jelezte – csak a néhol balesetveszélyes gumiburkolat megújítására lenne szükség, arról nincs információnk, hogy ez időközben megtörtént-e. A bölcsőde teraszának csak a felét fedte árnyékoló, ezt most kiegészítették a teljes teraszrészre.

A Fidesz-KDNP frakció egyébként évek óta küzd az önkormányzati fenntartású nevelési intézmények felújításáért. Lobbijuknak köszönhetően a korábbi évi 100 millió forinttal ellenétben 2017-ben már 508 milliót, tavaly 407 milliót és idén is csaknem 500 milliót különítettek el erre a célra a költségvetésben.

– Nagyon örülök, hogy folytatódik a Wekerlei Tipegők Bölcsőde felújítása, mert amikor ott jártam, nagyon elhanyagolt állapotban volt az épület, a mosókonyha pedig kritikán aluli. Érthetetlen, hogyan lehet egy ilyen helyiség egy bölcsődében – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: bízik abban, hogy folytatódnak az intézmény felújítások, és hamarosan minden óvoda és bölcsőde méltó körülmények között fogadhatja a kispesti gyerekeket. – Már tavaly is javasoltuk a költségvetés tervezésekor, hogy 1-1 millió forintot kapjon minden óvoda és bölcsőde dologi kiadásokra, vagyis leginkább játékok vásárlására. Kezdeményezésüket akkor ugyan leszavazták Gajda Péterék, de úgy tudom, hogy végül kerülő úton ugyan, de megkapták a támogatást. Remélem, hogy idén is csak a frakciónknak szólt a baloldali városvezetés reakciója, amikor ismét leszavazták a kezdeményezésünket, és nem a kerületi gyerekektől vonnák meg a támogatást. Hiszen lenne miből kifizetni akár a 145 millió forintos tartalékból, vagy az évről-évre folyamatosan emelkedő, irreálisan magas, 205 millió forintos kommunikációs büdzséből.  

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.